VANREDNO STANJE: PSIHOLOŠKA ŠTETA BIĆE VEĆA OD EKONOMSKE

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Psihološka šteta biće jednaka ili čak veća od ekonomske štete, upozorava psihijatar. Italijanski stručnjak Paolo Krepe smatra da se epidemija koronavirusa sada pretvara u psihološku.

IZVOR: B92, TANJUG

„Spasiće se oni koji razmišljaju, koji prave planove. Pošto se ne možete kretati, barem pomerite mozak“, preporučio je psihijatar.

Krepe smatra da niko ne može realno da kaže šta će se dogoditi posle epidemije, kada i kako će se Italijani koji ne vide svetlo mesec i po dana od početka epidemije, vratiti rutinskom, normalnom životu.

„Čini mi se jasnim da postoje znakovi uzajamne nestrpljivosti dela stanovništva. Roditelji protiv dece. Deca protiv roditelja. To je klima italijanskih porodica. Slažem se sa filozofom koji je presudio da je kuća postala pakao“, smatra psihijatar.

Krepe objašnjava da do danas nismo poznavali svoj dom, da, kupili smo ga, ali ga nismo živeli.

„Pre koronavirusa porodicu su činili ljudi koji su ustajali i odlazili u kancelarije, u kompaniju. Deca su morala da slede kruti plan puta: škola, nastava muzike, sport, druženje u kući. Sada prolazimo masovno eksperimentisanje, čitave porodice su unutar četiri kućna zida, bez ikakvog sigurnosnog ventila„, kaže on.

Prema njegovim rečima, frustracija boravka u kući već se pretvara u bes, a ljutnja ima mnoga lica.

„Ne mislim da će biti masakra unutar italijanskih porodica. Ali sadašnje stanje je velika patnja za porodice koje se nađu opterećene decom, parove koji nisu navikli da 24 sata budu zajedno“, smatra Krepe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.