Ukratko

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

bor-samac09

Samački smeštaj

U petak 27. Marta stanari samackog smestaja, I i II kule, upoznali su javnosti sa svojim problemom. Naime,  izvesno vreme ostajali su bez struje i vode po par sati bez ikakvog razloga.

Stanari ove dve kule su redovni platiše jer struju plaćaju direktno preko platnog spiska a vrlo mali broj njih ne podmiruje svoje obaveze na ovaj način. Treba napomenuti da struju plaćaju po najvišoj  (industrijskoj). Njihovom strpljenju i uvažavanju raznih razloga zbok kojih se sve to dešavalo došao je krej  25. marta kada su ostali u potpunom mraku punih pet sati.

Za pomoć su pokušali da se obrate direktoru RTB-a, elektrodistribuciji i upravi „Samačkog smeštaja“, ali odgovora i pomoći nije bilo osim međusobnog prebacivanja krivice između ovih institucija. Veliki dug koji prema  Elektrodistribuciji i dalje nije uplaćen, a stanarima se i dalje preti d ace na početku 21. veka ostati bez struje i vode.

Za ponedeljak 30. mart ponovno je najavljena konferencija za novinare uz prisustvo nadležnih, ali ni tada nije odrzana jer se pozivu nisu odazvali oni koji taj problem mogu da reše već samo predstavnici stanara.

Kada i kako će problem stanara „Samačkog smeštaja“ biti rešen i da li  komunikacija izmenju elektrodistribucije, RTB-a i uprave samca dati rešenje ostaje samod a slutimo.

____________________

“Prevencija bolesti zavisnosti od psihoaktivnih supstanci (prevencija narkomanije)”

tribinabasketJuče je u Medija centru u Boru održana tribina pod nazivom “Prevencija bolesti zavisnosti od psihoaktivnih supstanci (prevencija narkomanije)” koja  je odrzana u organizaciji KK “Basket Bor” u saradnji sa NVO “ Kokoro”.
Tribini je prisustvavola 26 dečaka i devojčica uzrasta od 10 godina. Kroz  igru  memorije ciji je cilj bio da deca ponavljaju recenice svojih drugara koje su zapamtile, deca su upoznta sa ciljem tribine kao i važnim informacijama vezanim za zavisnost od psihoaktivnih supastanci. Predavanje je nastavljeno  predavanjem  o opojnim supstancama kao sto su marihuana i kokain, i njihovim štetnom delovanju.

Projekat je realizovan uz pomoć volontera Danijele Nikolic I Aleksandara Krstic a deca su uz igru i smeh  naucila nešto što će im svakako biti od koristi. Zaključak da bi ovakve tribine trebala organizovati i za decu uzrasta 14 i 15 godina svakako je prioritet u predstojećem periodu.

____________________

Autor: Nena

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.