Katastrofa

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

rankic04bor1

Bor, 02.04.2009.
„Bor je u veoma teškoj situaciji posebno se to odnosi na javna preduzeća“ – rekao je na konferenciji za novinare, Branislav Rankić (SRS Bor) i dodao – „već tri meseca ova preduzeća rade bez programa poslovanja koje skupština nije usvojila. Skupština još nije zakazana i očigledno je da u vladajućoj koaliciji nema jedinstva. Ovo samo dokazuje naše tvrdnje da je opštinska vlast nesposobna i sve što su radili u proteklom periodu je to da su samo „instalirali svoje kadrove“ u određenim preduzećima i da im je to bilo važnije od vitalnih interesa grada i građana. Sada se pominje da sam ja kao predsednik opštine prezadužio opštinu i zbog toga želim da napomenem da kada sam otišao sa mesta predsednika opštine, dugovanja su bila 118 miliona dinara a potraživanja opštine Bor su iznosila preko 100 miliona dinara. U medjuvremenu su otplaćeni krediti u visini 90 miliona dinara. A danas je dug opštine Bor  oko 170 miliona, dakle za 50 miliona je dodatno povećan dug za ovih 6 meseci. Ne računajući kredit od 200 miliona dinara, za Toplanu koju dolazi na naplatu sledeće godine, dovoljno je da zaključimo da je opština u stvarno katastrofalnom stanju.
Očekujemo zakazivanje sednice. Ne znamo kakav će tok sednice biti ali moguće je da će se svašta desiti. Od toga da ne postoji skupštinska većina pa do toga da dođe do velikih sukoba između koalicionih partnera.“

Što se tiče zahteva JP Toplana za povećanjem cena usluga grejanja, Branislav Rankić je odgovorio: „Nedopustivo je da pola  grada plaća grejanje i za onu drugu polovinu koja to ne radi. Rešenje je jedino u povećanju stepena naplativosti. Na sledećoj skupštini ću dokazati da sadašnja cena grejanja u Boru uopšte nije najniža u Srbiji.I dalje mislim da je moja ideja o sastavljanju jednog stručnog nestranačkog tima koji će voditi Toplanu, jedino pravo rešenje.
Što se tiče Borprevoza, želim samo da napomenem da su upravo oni, koji se zalažu za osnivanje novog javnog preduzeća, bili predstavnici „Pokreta živim za Krajinu – Boško Ničić“ u UO Borprevoza. Sada želim da Vas podsetim. UO Borprevozaje doneo jednoglasnu odluku o predlogu uvođenja stećaja u to preduzeće. Dakle oni koji su se zalagali za stečaj ovog preduzeća sada se zalažu za osnivanje novog. I takvih nelogičnosti ima svuda u svim strukturama.“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Katastrofa

  1. Ovo samo dokazuje naše tvrdnje da je opštinska vlast nesposobna i sve što su radili u proteklom periodu je to da su samo “instalirali svoje kadrove” u određenim preduzećima i da im je to bilo važnije od vitalnih interesa grada i građana.

    Jel ovaj Rankić iz LDP-a? 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.