Traže raskid ugovora o privatizaciji

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

raskid0408

RADNICI FABRIKE LAK ŽICE U BORU JUČE STUPILI U GENERALNI ŠTRAJK
Izvor: Glas javnosti
BOR – Svih 140 radnika Fabrike lak žice juče su stupili u generalni štrajk koji će trajati do ispunjenja osnovnog zahteva – raskida ugovora o kupoprodaji između privatne firme „Grand inžinjering“ iz Bora i Agencije za privatizaciju.

– Predstavnici štrajkača obavestili su me da je njihov lider Dragiša Trujkić, predsednik Opštinskog veća Samostalnog sindikata. Trujkić je došao i počeo da govori o sindikalnim pravima. Ponovio sam da ispunjavam obaveze iz kupoprodajnog ugovora i da ću o tome do kraja nedelje dobiti i zvaničan dokument.Spreman sam da nabavim novu opremu i ponovo osvajamo evropsko tržište. Međutim, sa neradnicima i lopovima ne mogu da unapređujem proizvodnju. Oni neće čak ni zakonski minimum rada da obezbede-kaže Dragan Živković, gazda Fabrike lak-žice koji je i novi vlasnik Fabrike obojenih metala u Prokuplju.
U fabričkom sindikatu ističu da im nije plaćen minuli rad, prevoz i topli obrok, a plate se umanjuju. Niko ne veruje u mogućnost boljih zarada i boljih uslova rada.
– Nedvosmisleno zahtevamo da Agencija za privatizaciju raskine ugovor sa „Grand inženjeringom“, a posle ćemo videti ko je u pravu. Radnici ne mogu da budu lažovi – naglašava Branislav Milivojević, predsednik fabričkog Samostalnog sindikata.
Fabrika lak-žice zapošljava 143 radnika. Plaćena je, pre godinu dana, 275 miliona dinara. Opšte mišljenje ekonomista je da je to previsoka cena za apsolutno zastarelu tehnologiju.
– Pogođeni smo svetskom krizom. Borimo se da kupimo savremeniju opremu. Nikoga ne ugrožavamo i ne maltretiramo. Bolje radnike više nagrađujemo, što je pravilo svuda u svetu. Pretrpećemo ogromnu materijalnu štetu. Nesavesnim pojedincima ne smemo ostaviti pogone i materijal. Moramo pozvati organe reda-izjavio je Borivoje Stojadinović, direktor Fabrike.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.