Smeniti direktora „Zaštite“ Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

zastitabor

Bor, 09.04.2009.

„Za katastrofalno stanje u DOO „Zaštita“ Bor, direktno je odgovoran direktor Ljubomir Milovanović. Njegovim ostankom na toj funkciji, budućnost firme se ozbiljno dovodi u pitanje, jer je u prethodnom periodu napravio višemilionaska zaduženja. Neracionalno zapošljavanje, loša sistematizacija, nenaplaćivanje potraživanja a posebno bahato ponašanje i šikaniranje zaposlenih, samo  neki od razloga za njegovu smenu.“ – piše u dopisu Nezavisnog sindikata preduzeća „Zaštita“ Bor, upućeno Predsedniku skupštine preduzeća, Milošu Stojanoviću.

Ovim povodom održan je sastanak radnika ovog preduzeća, na kome su iznete još neke činjenice:

Zarade u ovom preduzeću su drastično smanjene u proteklih nekoliko meseci i to za 40 do 50 odsto, zbog čega je podneta prijava Republičkom inspektoru rada u Boru. Već tri meseca ne isplaćuje se naknada za prevoz radnika. Ne zna se kakva je sudbina regresa. Pet godina radnicima nije upisan radni staž, a porezi i doprinosi nisu uplaćeni za 2001. i  2002. godinu. Takodje od 2006. godine pa do danas. Obračun zarade je nezakonit. Zakon se krši i pri davanju otkaza kao i pri raspoređivanju. U prilog tome govore mnogi izgubljeni sporovi, tako da preduzeće mora da isplati milionsku naknadu.

Kada je direktor Milovanović došao na čelo preduzeća bilo je oko 200 radnika. Sada ih je preko 300. Sindikat nije protiv zapošljavanja ali ako to ne utiče na zarade i standard već zaposlenih. Sada se nezvanično pominje višak zaposlenih, i to njih 70 do 100. Direktor nedomaćinski rukovodi, sprovodi strahovladu. Šikaniranje i mobing se nesmetano sprovodi u preduzeću i sve to govori da Skupština mora preuzeti odgovornost za nastalu situaciju i da postavi rukovodstvo koje će da bude odgovorno u svom radu i da više ne toleriše ovakvo neodgovorno poslovanje.

Ukoliko ne bude razumevanja, IO Nezavisnog sindikata Zaštita Bor, je spreman na ostale vidove sindikalne borbe do ispunjenja svojih zahteva.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Smeniti direktora „Zaštite“ Bor

  1. PA NIJE ON JEDINO GOVNO U „ZAŠTITA“DOO. IMA VAS JOŠ KOJI BI RADO DOŠLI NA NJEGOVO MESTO I SLIČNO BI SE PONAŠALI.KRIJETE SE IZA GRBA NAŠE FIRME,A SAMO NAS 15-TAK IMA MUDA VIŠE OD OSTALIH DA NEŠTO KAŽU ILI URADE,A DA PRI TOME NE VIRE IZ NIČIJEG DUPETA.

  2. Zaštita je firma u kojoj rukovode debili…a i većina radnika nije ništa bolja od direktora…mene je toga bilo sramota, pa ne da sam napustio Zaštitu nego sam od srama napustio i Bor!!! Jadan je onaj grad u kome Ljuba Vinjak (alkoholicar) i njegova družina vodi neku firmu…tužno :((((

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.