Borićemo se za naš grad

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

ivanapericbor

Omladina Bora je dokazala da nije inertna. Svesna je kompletne situacije u kojoj se nalazi. Naši mladi sugradjani su zreli i predstavljaju bitan faktor u zajednici. Zaključak je sa sinoć održane tribine, pod naslovom „Ubij dosadu“, u kafeu G-Spot u Boru, a u organizaciji omladine LDP-a.
Cilj ove manifestacije je da se čuje glas mladih. Da se čuju njihovi predlozi, sugestije i želje.
Tribinu, koja je programski izuzetno dobro osmišljena, vodila je Ivana Perić, apsolvent pedagogije. Na početku je održana rasprava u kojoj su mladi izneli svoje predloge a koji će se kasnije sagledati i oceniti nihova opravdanost i mogućnost realizacije.  Kasnije je bila upriličena simpatična žurka i utisci su više nego pozitivni.

Akcija je potpuno uspela a u prilog tome govori činjenica da su učestvovali kako mladi tako i oni malo stariji. Sedamdesetak prisutnih su bili starosti od 18 do 35 godina. Nije bilo onih koji su došli samo zbog „besplatnog pića“ i nije bilo nikakvih incidentnih situacija. Cilj tribine u motivisanju mladih u realizaciji svojih prava je  ostvaren.
Iz diskusije izdvajamo najznačajnije zaključke i želje. Naši mladi sugrađani su izrazili želju za više „Trance-festivala“, koncerata – kako humatiranih tako i svih drugih. Osudili su „Turbo-folk manifestacije“ (iako nisu protiv onih koji vole tu vrstu zabave) ali  definitivno  je druga vrsta muzike zanemarena. Zbog  svega toga su se čule i osude na račun rada „Centra za kulturu“ Bor. Mladi su rekli da žele više humanitarnih koncerata. Pozdravili su već održane humanitarne  akcije i predložili su održavanje ovakvih koncerata kojima bi se pomoglo starim i nepokretnim licima. Takođe, izrazili su želju za otvaranjem „Skejt-parka“ kao i „Game Room“-a sa programom npr. bilijara, flipera i ostalih vrsta zabava. Zatražili su više akcija kao što je „Street-basket“.
Osudili su higijensku zapuštenost grada i pojavu sve većeg broja pasa lutalica. Posebno je osuđena pristunost dilera droge koji i dalje nesmetano uništavaju mladost ovoga grada.

Kako nam kaže Ivana, ovo nije kraj ovakvih akcija. Naprotiv. „Bez obzira na kompletnu a posebno  na političku situaciju, nastavićemo dalje i borićemo se za nas mlade a samim tim i za naš grad!“

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.