Smene i u Zaječaru: Šarčević najavio smenu direktora škola širom Srbije

Smene nakon prijava za nepotizam i korupciju u školama. Agencija za borbu protiv korupcije preporučila smenu više od 30 rukovodilaca u obrazovanju.

Direktori škola koji su zapošljavali rodbinu, uzimali mito, sakrivali imovinu ili na bilo koji drugi način prekršili zakone, više neće sedeti u direktorskim foteljama. Takođe, biće primenjene i sve preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za smenu direktora škola, najavio i ministar Mladen Šarčević u izjavi za „Novosti„.
Na spisku Agencije za borbu protiv korupcije, s preporukom za razrešenje sa funkcije, nalazi se više od 30 direktora osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Tu su rukovodioci školski ustanova iz Niša, Pirota, Vršca, Leskovca, Prokuplja, Zaječara, Bujanovca, Donjeg Milanovca i drugih gradova i sela iz svih delova Srbije.

Na istom spisku ima i direktora predškolskih ustanova, ali i visokih škola.

Preporuke Agencije već se primenjuju, a činiće se to i nadalje – kaže Šarčević.

Neki direktori su smenjeni zbog toga, a ni ostali neće ostati na čelu škola ako se ispostavi da su prekršili zakon. Postoje neki slučajevi gde nismo poslušali preporuku Agencije, jer se oni rigidno drže pravila, a ja gledam svaki slučaj pojedinačno.

 

 

 

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.