Skupština RTB-a Bor donela odluku o formiranju jedinstvene kompanije

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second
Skupština RTB-a Bor donela je na jučerašnjoj sednici odluku o statusnoj promeni, kojom se zavisna preduzeća – Rudnici bakra Bor, Rudnik bakra Majdanpek i Topionica i rafinacija – pripajaju Matičnom i sa njim formiraju zajedničku, jedinstvenu kompaniju.
Odluka o spajanju četiri u jedno preduzeće stupiće na snagu danom registracije u Agenciji za privredne registre, najduže za 60 dana.
Kina posebno zainteresovana za RTB
Statusna promena proizilazi iz unapred pripremljenog plana reorganizacije RTB-a, pravno-ekonomskog dokumenta potkrepljenog pre godinu i po dana sudskom odlukom. Dakle, reč je o jednoj od obavezujućih mera iz UPPR-a koja prethodi promeni vlasničke strukture, odnosno pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.
„RTB postaje jedinstvena kompanija, a kapital i imovina prebacuju se u jednu firmu. Ništa se ne gubi i ništa ne otpisuje, već se samo anuliraju međusobna potraživanja. Tako, na primer, RBB više neće dugovati TIR-u ništa, niti će, recimo, RBM nešto dugovati RBB-u. Sve će biti zajedničko! Spajanjem zavisnih preduzeća izgubiće se i unutrašnji PDV, što će značajno uticati na likvidnost kompanije. Neće više biti prodaje koncentrata, već njegove predaje i prerade u Topionici. Sa jednog mesta će se voditi tehnologija u rudarstvu i metalurgiji, sa jednog mesta će se upravljati kadrovima i sa jednog mesta biće nabavljani svi inputi. Sve to treba da doprinese i boljim proizvodno-finansijskim rezultatima i boljem poslovanju kompanije. Radnici ne gube nikakva prava, svi ostaju na poslu i niko neće biti oštećen“ – izjavio je nakon sednice Skupštine RTB-a Bor generalni direktor Blagoje Spaskovski.
Skupštinska odluka o spajanju zavisnih preduzeća u jedinstvenu kompaniju doneta je jednoglasno, a za nju su glasali predstavnici preduzeća koja imaju udele u kapitalu RTB-a Bor.
 Neophodan strateški partner za otvaranje rudnika
Odlukom o statusnoj promeni odobrava se i stupa na snagu Ugovor o statusnoj promeni pripajanja, čiji je nacrt objavljen na sajtu Agencije za privredne registre.

Izvor: Telegraf

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.