Rat bivšeg i sadašnjeg rukovodstva RTB-a

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

rtb-sukob

(Biznis novine)
Bivši direktor Rudnika bakra „Bor“ (RBB) Dragan Bojović ocenio je da se novi direktor Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“ (RTB) Blagoje Spaskovski oslanja na državne subvencije i da ne vodi dobro to preduzeće.
– Netačni su navodi rezultata sadašnjeg poslovodstva RTB-a da su smanjeni troškovi proizvodnje – rekao je Bojović, koji je nedavno dao otkaz u RTB-u, u čijem sastavu su Rudnici bakra „Bor“.

– U RTB-u se štedi na raskrivanju jalovine da bi se došlo do rude i rude zbog toga uskoro više neće biti – kazao je Bojović i upozorio da će neplanski rad borskog rudnika dovesti do zatvaranja rudnika kao i do „kraja“ borskog kombinata bakra.

– Plan opstanka kompanije Spaskovski vidi u subvencijama iz državnog budžeta – ocenio je Bojović, dodavši da je sadašnji direktor RTB-a bio u rukovodstvu tog preduzeća pre 2000. godine.

Bojović je naveo da je od 2004, kad je postavljen za direktora RBB-a, pripremao ležišta rude za dugoročnu proizvodnju i da je nabavio novu opremu za rudarstvo.

Spaskovski je povodom tih optužbi saopštio da je Bojović „nepristojno“ trošio novac dok je bio na čelu Rudnika bakra „Bor“ i dodao da će o tome konačnu reč dati istražni organi.

Direktor za razvoj RTB-a Stojan Mitrović izjavio je da je od 2004. do 2008. godine, kada je Bojović bio na čelu RBB-a, ostvareno 20 odsto planirane raskrivke i dodao da je prosečna proizvodnja bakra u koncentratu, od dolaska novog menadžmenta, povećana za 47 odsto.

Verbalni sukob Bojovića sa sadašnjim direktorom RTB-a nastao je nakon što je Spaskovski postavljen na tu funkciju krajem 2008. godine. Njih dvojica bili su bliski saradnici do 2000. godine, kada je Spaskovski bio direktor rudnika. Bojović je devedesetih godina bio zamenik direktora za rudarstvo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.