Протестовали бивши радници „Заштите“

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

sindikat-protest-30.08.2016

Д.К. | 30. 08. 2016 , Извор: Блиц

Бивши радници „Заштите“, предузећа које је било задужено за обезбеђивање имовине РТБ „Бор“, протествовали су данас испред генералне дирекције Рударско – топионичарског басена (РТБ) „Бор“, и најавили да ће се окупљати до петка

Радници траже од надлежних да им се објасни зашто су остали без посла, као и како је дошло до тога да „Заштита“ дође до ликвидације.

– Окупљаћемо се и протествовати од уторка до петка од 10 до 12 сати. Скупљамо потписе и тражимо одговор на питање зашто смо ми и наша деца остали без хлеба и како је дошло до тога да фирма буде угашена. Предаћемо потписе генералном директору РТБ а одговор очекујемо да буде достављен Одбору за људска права у Неготину. Данас смо сакупили 30-ак потписа и акција ће бити настављена све до петка – казао је Бобан Остојић, један од бивших радника у „Заштити“.

Иван Милосављевић, који је био на челу “Заштите” је недавно изјавио да чување имовине РТБ-а преузима приватно предузеће из Београда Инекс Плус.

Он је недавно изјавио и да према Закону о приватизацији, сва друштвена предузећа која нису извршила трансформацију капитала, нису се приватизовала или трансформисала капитал у неки други облик, од 01. јанура ове године иду у ликвидацију , што се односило и на фирму „Заштита“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%