Protest roditelja – deca do daljeg ne idu u školu

Problem u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Zaječaru se nastavlja. Đaci II-3 razreda već drugi dan nisu u školi, zbog promenjene učiteljice. 
Naime, problem je nastao kada je sudskom presudom učiteljica Slobodanka Stanisavljević, upućena u ovaj razred kako bi zamenila dosadašnju učiteljicu Selenu Rakić.
Zahtevi roditelja su da učiteljica ostane dok deca ne završe četvrti razred jer, kako kažu, ne postoji ni jedan razlog da dosadasnja učiteljica bude smenjena. U svojoj izjavi za portal ZA medija, roditelji razmatraju opciju i preseljenja dece u drugu školu ukoliko do dogovora ne bude došlo.
Foto: Za media/printskrin
Svi roditelji su jedinstveni u svojoj odluci, to su pokazali i danas kada su se još jednom obratili direktoru škole Slobodanu Miletiću da pokuša da nađe rešenje kako bi deca ostala sa učiteljicom koja ih uči od prvog razreda.
Direktor škole, Slobodan Miletić, kaže da su roditelji čvrsti u svom zahtevu ali naglašava da je obaveza škole bila da postupi po pravosnažnoj sudskoj presudi.
Dalji tok desavanja nije poznat.
Foto: ZA media/printskrin
„Šta će biti dalje, ja zaista ne znam. Roditelji su obavešteni o tome na šta ih obavezuje zakon o osnovnom obrazovanju“ – rakao je direktor, Slobodan Miletić.
Dogovor je da se nakon vikenda ponovo sastanu u ponedeljak ujutru da se vidi da li je moguće kompromisno rešenje koje bi sprečilo prebacivanje đaka u drugu školu kako su najavili njihovi roditelji.

 

Izvor: Za media

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.