Protest prodavaca nastavljen

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Protest vlasnika komisionih radnji, danas je nastavljen. Iako je bio zakazan sastanak predstavnika komisionih radnji sa Predragom Balaševićem, zamenikom predsednika opštine, i Sinišom Puljecovicem načelnikom borskog okruga, nije održan jer su oni na putu. Isti sastanak pomeren je za četvrtrak, a predstavnici vlasnika komisionih radnji razgovarali su prvo sa Ljubinkom Jelić, načelnikom opštinske uprave, a zatim i sa Branislavom Rankićem, predsednikom Opštine Bor.

Predsednik opstine Bor, Branislav Rankić, rekao je da će im izaći u susret i pomoći koliko je to u njegovboj moći.

Kao što je prethodno i bilo dogovoreno, zamenik predsednika opštine, Predrag Balašević, uputio je Zahtev za odlaganje početka primene odredbi Pravilnika o izmena i dopunama  Pravilnika o evidenciji prometa robe i usluga (Službeni glasnik RS, broj 109/09), Ministarstvu trgovine i usluga u Beogradu. Tekst polsatog dokumenta glasi:

“ Obraćamo vam se u ime 500 registrovanih komisionih radnji sa teritoriji opštine Bor sa zahtevom da odložite početak primene odredbi Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o evidenciji prometa robe i usluga („Slušbeni glasnik RS“, broj 109/09).

Vlasnici komisionih radnji se slašu da u svom budućem radu primenjuju odredbe Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o evidenciji prometa robe i usluga („Slušbeni glasnik RS“, broj 109/09), ali zahtevaju da im se u određenom roku omogući da rasprodaju ili na drugi način regulišu postojeće zalihe robe.

Na sastanku koji je ovih dana održan u prostorijama opštine Bor, nezadovoljni vlasnici i zaposleni u komisionim radnjama su isticali da imaju problema sa pribavljanjem dokumentacije od velikoprodaja, posebno onih sa pijace u Pančevu. Naime, na njihov zahtev da im izdaju potrebnu dokumentaciju prodavci u Pančevu samo odmahuju rukom i rade i dalje po starom.

Napominjemo da su vlasnici i zaposleni u ovim radnjama uglavnom lica koja nemaju drugih prihoda i od prodaje ove robe izdršavaju svoje porodice te bi zatvaranjem istih oni i članovi njihovih porodica postali socijalni slučajevi.

U nadi da ćete iznaci najbolje rešenje i izaći u susret i ovim ljudima unapred Vam se zahvaljujemo.

S poštovanjem,

OPŠTINA BOR

Sutra u 8 časova, vlasnici butika iz JU Sportski centar krenuće glavnom ulicom, gde gde će im se priključiti vlasnici komisionih radnji iz centra grada, a u isto vreme ce sa borske pijace krenuti vlasnici komisionih radnji da bi se okupili ispred opštine Bor i sačekali zakazani sastanak u 9 časova. Ukoliko ne dođe do dogovora, vlasnici će krenuti u blokadu grada.

Vlasnici komisiona pozvali su ovom prilikom sve kolege da im pruže podršku.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Protest prodavaca nastavljen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.