Profesionalnim upravnicima zgrada, plata 55.000

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije donelo je pravilnik na osnovu kojeg će od polovine maja početi obuka profesionalnih upravnika stambenih zgrada, a prve licence upravnici će dobiti u junu.

Pomoćnica ministra Jovanka Atanacković izjavila je da obuka i licence donose šansu za zapošljavanje velikog broja građana, bilo da odluče da postanu preduzetnici ili da budu zaposleni u firmi koja se bavi tom delatnošću, saopštilo je Ministartstvo.

„Na osnovu iskustava zemalja u okruženju, možemo da očekujemo otvaranje između 15.000 i 20.000 novih radnih mesta u ovoj oblasti“, rekla je Atanacković i istakla da će oni koji budu kao upravnici angažovani u većem broju stambenih zgrada, moći da zarade i mnogo više od prosečne plate.

Navedeno je da dosadašnja iskustva firmi koje su se profesionalno bavile tim poslom u Srbiji, pokazuju da za održavanje dvadesetak stambenih zgrada može da se zaradi plata od oko 55.000 dinara mesečno.

U Srbiji je angažovanje profesionalnog upravnika zgrade košta od 200 do 350 dinara po stanu, a Atanacković očekuje da će, kad ta profesija zaživi na tržištu, veća ponuda doneti i niže cene, a bolji kvalitet njihovih usluga.

Obuku za upravnika u trajanju od tri nedelje sprovodiće Privredna komora Srbije.

Profesionalni upravnik stambene zgrade može da bude svako ko je završio bar srednju školu u trajanju od četiri godine, ko je položio ispit za upravnika i ko nije osuđivan za krivično delo.

Izvor: N1

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.