Preminuo, pa oživeo!

Neobičan porodični događaj desio se u  selu Lipnica kod Čačka, kada je sedamdesetpetogodišnji  Predrag Gostiljac preminuo, pa oživeo.
U selu Lipnica, odakle je Predrag, još uvek vlada neverica i sa čuđenjem se prepričava događaj od petka, kada je lekar Hitne pomoći konstatovao Predragovu smrt. Njegov sin Milan (41) i dalje je u šoku.

„Bilo je to u petak, već je pao mrak. Došao sam kući i zatekao sam oca u stolici pored šporeta, nepomičnog i ukočenog. Pozvao sam ga, ali nije reagovao. Utrčao sam u sobu i doneo vode da ga poprskam, međutim nije davao znake života. Zvao sam hitnu pomoć, koja je stigla veoma brzo“ – kazao je Milan.

„Ušao je lekar i jedna medicinska sestra i video sam da mu je doktor pogledao oči. Okrenuo se meni i rekao da je otac preminuo izjavivši mi saučešće. Ne mogu da grešim dušu bio je veoma korektan čovek, čak mi je pomogao da telo oca prenesem u sobu na krevet gde smo ga položili. Napisao mi je potvrdu o smrti, i otišli su.“ 

Milan svedoči da je potom pozvao najužu familiju, naručena je i posmrtnina, a onda se, veli, pojavio kum Tomo.
Ušao je u sobu i meni se učinilo da se ocu pomera stomak. Mislio sam da mi se pričinjava, jer sam pod stresom zbog svega, ali onda je tata pomerio i prste. To je bilo previše za mene, pa sam izleteo iz sobe, ali Tomo ga je upitao: „Kako si Predo“ i on je nerazgovetno odgovorio.
Ponovo smo pozvali hitnu pomoć i pojavio se isti doktor. Ja i još jedan komšija podigli smo oca i uveli u sanitet koji ga je odvezao u bolnicu. Lekar mi ja tražio da vratim prethodni izveštaj u kome je konstatovao smrt, što sam ja i učinio.
Predrag Gostiljac (75), koji je „preminuo“ 25. januara i isti dan nakon nekoliko sati oživeo, oseća se dobro i nalazi se na Internom odeljenju čačanske bolnice, gde je smešten nakon što mu je prvo ukazana pomoć u koronarnoj jedinici.
Foto: Novosti
Predrag jedino teško govori, odnosno ne može da priča, pa smo za njegovo zdravlje pitali medicinsku sestru na Internom Maju Đukić.

„Jutros je dobro, doručkovao je prženice i popio čašu mleka. Pritisak mu je stabilan – 140 sa 80, i jedini problem je što malo teže priča.“

Porodica nema nameru da bilo koga tereti jer smatra da su doktori bili krajnje korektni. Otac je bio teško bolestan, odstranjen mu je tumor na mozgu. Zadovoljni su samo što će se ocu pružiti prilika da još proživi malo.

 

Izvor: Novosti

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.