Predsednici Vlade Srbije zahtev za proveru rada Centra za socijalni rad

Udruženje građana iz Bora, Nacionalrealizam, uputio je predsednici Vlade Srbije i nadležnom ministarstvu predlog za proveru rada Centra za socijalni rad u Boru, poveden poslednjim dešavanjima u vezi oduzimanja dece od roditelja.

Ovaj predlog je usledilo zbog, kako se navodi u saopštenju, velikog broja molbi koje su pristigle kako u borski odbor udruženja Nacionalrealizam, tako i potpredsednici Ivani Stefanović od osoba koje smatraju da su oštećena.

U prilog ovome su i nedavni slučajevi oduzimanja dece (slučajevi Šutulović i Mikulović), pa ovo udruženje sumnja da u Centru postoji samovolja i nepostojanje jasnih kriterijuma prilikom odlučivanja.

Zahtevi Udruženja građana Nacionalrealizam su – da se ispita način odlučivanja kojim Centar za socijalni rad oduzima decu i način ophođenja službenika prema osobama kojima se izriče mera, kao i prema osobama koje traže pomoć.

Podsećamo da je Centrar za socijalni rad u Boru u petak, 4. avgusta,  32-ogodišnjoj Boranki Mariji Šutulović, kliničkom psihologu, oduzeo je dete.

Prema rečima direktora Centra za socijalni rad u Boru Mirjane Mitrović, sete će biti vraćeno u primarnu porodicu čim se stvore uslovi za njegovo bezbedno okruženje. je postupak sproveden po Zakonu i da je dete iz primarne izmešteno u drugu porodicu u cilju njegove zaštite.

Ubrzo nakon oduzimanja deteta, građani Bora počeli su sa prikupljanjem potpisa i pokrenuli online peticiju.

Izvor: Bor grad/Ist Media

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.