Pomoć Švedske

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Njegova ekselencija ambasador Švedske,ambasador0309

Krister Bringeus juče je sa saradnicima posetio pogone RTB-a,  Flotaciju Veliki Krivelj i topionicu. Obzirom da je nekadašnja saradnja između švedskih kompanija i RTB-a bila uspešna planovi i investicije u budućnosti trebale bi dovesti do još većeg uspeha. Sa svojom stručnom ekipom u kojoj je bilo i predstavnnik velikih švedskih kompanija posetio je Bor što predstavlja jedinstvenu posetu takve vrste centralnoj Srbiji.
U nadi da će najdalje za 4 meseca biti okončana liberalizacija viznog režima, ambasador se nada da će to doprineti  još boljoj saradnji ove dve zemlje.
Ambasador je na konferenciji za novinare rakao da mu je veliko zadovoljstvo pričinilo dolazak u Bor i da su sa njim došli predstavnici 9 kompanija švedskih vodećih firmi iz oblasti rudarstva. Vodjeni su razgovori  o konkretnim uslovima saradnje i velikom raspoloženju švedske vlade vezane za kreditiranje . Složili su se sa konstatacijom da ključna stavka Srbije bude ekologija.

Izmedju ostalog generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da je Švetska zemlja koja predsedava Evropskom unijom , a koja je zajedno sa Finskom prva sila u proizvodnji rudarsko-metalruške opreme, kao i da je jedina koja ima stabilnu ekonomsku situaciju koju ni svetska ekoomska kriza nije mogla da poljulja.
Robni krediti kojim će švedska vlada pomoći u prvoj fazi razvoja vezanu za jamsku eksploataciju i deo flotacije, garantuje država. Druga faza vezana je za problem cerova, ali njegova problematika moraće za sada da sačeka.
Direktor RTB-a poklonio je ambasadoru zvono, kojim je njegova ekselencija Krister Bringeus obećao da će njime zvoniti iz Beograda ukoliko gospodin Spaskovski ne ispuni obećanje da ekologiju dovede do nivoa evropskih standarda.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.