Policija čuva „Lak žicu“

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

flzbor09

Bor, 01.08.2009.

Gazda borske Fabrike lak-žice negira tvrdnje sindikalaca i ne veruje u štrajk

Sindikat  Fabrike lak-žice,  najavio je, od ponedeljka štrajk i zabranu ulaska u farbički krug rukovodstvu i vlasniku firme. Bratsilav Milivojević , predsednik  i Saša Lazarević,  zamenik  sindikalne organizacije istakli su da se plate smanjuju  i da kasne, da se isključuje voda  i struja, kao i da je ukintuto plaćanje prevoza i toplog obroka, ali i da  novi gazda ne poštuje kuporpodajni ugovor.  zarada je pala sa 24.700  na 14.700 dinara. I  Dragiša Trujkić, predsednik opštinskog Samostalnog sindikata, podržava stavove svojih kolega.

-Fabrika je previše plaćena i to svi znaju, preuzetoa je sa 150 radnika. Neki će, uz propisni socijalni program, biti otpušteni. Neisplaćena je samo jedan zarada, a o visini plate odlučuje – radni učinak. Radnike koji  više rade  i više se zalažu na random mestu bolje plaćamo. Isključivo  nagrađujemo rad. Neću dozvoliti bilo kakve ucene. Policija će, ako zatreba, održavati  red i mir, tako da nema straha od bilo kakvih incidenata. Dragišu Trujkića ćemo tužiti zato što je izjavio da ne poštujemo ugovorne obaveze sa Agencijom za privatizaciju, što  je aposlutno netačno- rekao  je Dragan Živković, vlasnik firme “Grand inžinjering” koja je, za 275 miliona dinara, pre godinu, kupila Fabriku lak-žice.

Posebno podseća da  je pre privatiazacije  ostao ogroman dug za vodu, struju grejanje i dažbine državi , što dodatno opterećuje  poslovanje i što je moralo  najhitnije da se  reguliše. Poslovanje je ugroženo i svetskom ekonomskom krizom, jer izgubljena su neka važna tržišta. Previše je i zaposlenih u poređenju sa ostvarenom proizvodnjom.
-Ništa loše nisam učinio i zato ne dozvoljavam da me bilo ko blati. Obezbedili smo sirovine i sad  nesmetano radimo. Za neki dan dolazi svetski stručnjak iz Italije kojeg plaćamo  7.000 evra mesečno kako bi unapredili proizvodnju. Sumnjam  da se i politika umešala u celu priču- naglašava Dragan Živković ubeđen da do obustave rada neće doći.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Policija čuva „Lak žicu“

  1. Sto se tice odnosa prema radnicima , Dragan Zivkovic je jedan od najgorih privatnika u Boru, tako da ne sumnjam u reci predstavnika sindikata.Drago mi je sto se polako bude radnici koji su u privatnom sektoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.