Pobednik slatinskog sabora: KUD “Aleksa” iz Niške Banje

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Izvor: IstMEDIA

BOR, (Dragan Popaz) U Slatini je u (utorak), održana 20. tradicionalna manifestacija “Sabor igre”, koja je okupila učesnike širom cele Srbije i Rumunije.

U jutarnjim satima na dan seoske slave Velike Gospojine održana je litirgija u renoviranom hramu Presvete Bogorodice, koji ove godine obaležava 151 godinu postojanja.

Povodom ovog jubileja ustanova Centar za kulturu u saradnji sa MZ Slatina i KUD-om “Branko Olar” predstavila je publikaciju, beležnicu sa fotosima i detaljima saborovanja 20 godina unazad.

U popodnevnim satima izveden je i kulturno umetnički program. Najbolji izvorni folklor neguju članovi KUD-a iz Lubnice, najbolja koreografija pripala je KUD-u “Aleksa” iz Niške Banje, najbolji zdravičar bio je Mirko Stanojević iz Slatine, najbolji istrumentalista je Boris Janković iz Lubnice, a najbolji solista bila je Marija Jović iz KUD-a “Prva Iskra” iz Petrovca na Mlavi. Lepotica jubilarnog 20. po redu sabora u Slatini je Maja Jovanović iz Petrovca na Mlavi. Za sveukupnog pobednika 20.Sabora u Slatini proglašeno je Kulturno- umetničko društvo iz Niške Banje.

-Presrećna sam ovom nagradom što iz Slatine odlazim sa titulom lepotice sabora. Predivna je priroda u vašoj Opštini, a posebno meštani Slatine što su nas na najbolji mogući način ugostili na dan njihove seoske slave – priča Maja Jovanović lepotica sabora iz Petrovca na Mlavi dodajući da će i naredne godine doći da poseti ovo prelepo borsko selo.

Po završetku saborskog programa održana je velika igranka u centru sela, koja je trajala sve do ranih jutarnjih sati.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%