Održana 31. sednica SO Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second
Od pedeset predloga odluka koliko se našlo pred odbornicima skupštine opštine Bor na 31. sednici, najbitnije su bile o javnim preduzećima i ustanovama u Boru, izveštajima o radu, kadrovskim rešenjima i broju zaposlenih.
Većinom glasova dužnosti su razrešeni dosadašnji vršioci dužnosti direktora, Saša Mladenović u JKP Vodovod Bor i Aleksandra Stojanović Čulinović u Turističkoj organizaciji, koji su podneli ostavke. Na ovu funkciju je u Vodovodu postavljen Goran Pavić, dosadašnji tehnički direktor, a u Turističkoj organizaciji Mirjana Marić.
Između ostalog usvojena je odluka o maksimalnom brojku zaposlenih, kojom je, na osnovu uredbe Vlade Republike Srbije predviđeno smanjenje broja radnika u javnom sektoru u opštini Bor za približno 10 odsto, sa 1139 na 1031.

Usvojeni su između ostalog i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova u Boru u 2016. godini i izvršenju opštinskog budžeta u prvoj polovini godine, prema kome je od januara do juna u budžetu je ostvaren suficit od 166 miliona dinara, dok je ostvarenje budžeta bilo 38 odsto.
Najveće povećanje prihoda, 96 miliona dinara, zabeleženo je u Fondu za zaštitu životne sredine, a za šest meseci priliv u budžet iznosio je oko 833 miliona dinara.
Na sednici su usvojene i odluke o utvrđivanje prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti, što je osnovica za utvrđivanje poreza građanima u 2018. godini, pravu na besplatan prevoz građana, kojom je predviđeno da besplatan prevoz imaju i učenici srednjih škola čije porodice primaju socijalnu pomoć, zatim predlog odluke da se kao dodatne mere socijalne zaštite za lica sa posebnim potrebama uvedu lični pratilac i personalni asistent, o sufinansiranju sporta kojom se predviđa prelazak na godišnje programsko finansiranje od naredne godine i o auto taksi prevozu.
Na sednici je potvrđen i mandat odborniku Socijalističke partije Srbije Jeleni Arsić, umesto Nataše Jovanović, koja je na prošloj sednici, posle imenovanja za v.d. direktora JKP Bogovina, podnela ostavku na mesto odbornika.

 

Izvor: Televizija Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.