Nove firme biće bolje

0 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

rankickzn9709

Lj. TRIFUNOVIĆ, 27.08.2009 / Večernje novosti

BOR – Najave, koje su prethodnih dana stizale iz SO Bor, u četvrtak su dobile i epilog na sednici lokalnog parlamenta. Glasovima odbornika SRS, DSS, Vlaške demokratske stranke Srbije i Pokreta „Živim za Krajinu“, koji predvodi Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, od četvrtka ne postoje javne ustanove Sportski centar i Centar za kulturu i JP „Štampa, radio i film“, u čijem sastavu posluju radio i televizija.

Branislav Rankić (SRS), predsednik opštine Bor, kazao je na sednici Opštinskog veća, koja je, po hitnom postupku, bila sazvana sat vremena pred početak zasedanja lokalnog parlamenta, da odluka o ukidanju ova tri preduzeća „nije bolna, već odlična“. On je tada i dodao da očekuje da će sindikat nešto preduzeti, jer je „to njihova obaveza, ali i deo folklora“.
– Ne vidim ništa skandalozno u tome što sam predložio ukidanje ova tri preduzeća, jer se ne radi bukvalno o njihovom gašenju, već o rekonstrukciji – obrazložio je Rankić pred odbornicima. – U tim preduzećima su nagomilani ogromni dugovi, dok su radnici zapošljavani po političkoj pripadnosti. Da nismo povukli ovaj potez, za nekoliko meseci bismo doveli u pitanje i samo funkcionisanje SO Bor.
Predsednik opštine Bor je kazao da će uskoro biti formirana tri nova preduzeća, u kojima će raditi daleko manji broj radnika. Po njegovim rečima, to će doneti značajne uštede gradskom budžetu.
– Nije se moglo više tolerisati da pojedinci, koji su bili zaposleni u tim javnim preduzećima, u radno vreme sede po kafićima i uredno primaju plate – nastavio
je Rankić. – Uostalom, ni mene niko nije pitao kada sam, nakon što sam pre godinu dana smenjen sa mesta predsednika opštine Bor, ostao bez posla.
Srđan Marjanović (DS), bivši predsednik opštine Bor, replicirao je svom nasledniku pitanjem da li „je moguće da se niko u Srbiji nije setio da ukine tri preduzeća, nego smo samo u Boru došli na tu genijalnu zamisao“.
– Ovim potezom, aktuelna vlast u Boru je bez posla ostavila 250 radnika – naglasio je Marjanović. – Uz to, nije istina da je Rankić, kada je smenjen sa mesta predsednika opštine Bor, ostao bez radnog angažmana, jer se odmah nakon toga, zahvaljujući tome što je SRS pružila podršku izboru vladajuće koalicije u Negotinu, zaposlio u tom gradu kao zamenik predsednika te opštine.

KAMPANjA I STEČAJ
U PREDIZBORNOJ kampanji, pre dve godine, Rankić je obećao da će, ukoliko postane predsednik, pomoći JP „Borprevoz“ tako što će im obezbediti nove autobuse – kazao je Dragiša Trujkić, predsednik Opštinskog sindikalnog veća. – Umesto toga, neposredno nakon stupanja na dužnost gradonačelnika, „Borprevoz“ je otišao u stečaj. A, sada je nastavio sa tom praksom, jer je inicirao donošenje odluke o gašenju još tri preduzeća.

UPRAVNICI
ZA likvidacione upravnike u javnim ustanovama Sportski centar i Centar za kulturu imenovani su Dušan Janjić i Isidora Ivanović, koji su do gašenja tih preduzeća bili direktori u njima. Dužnost „prinudnog“ prvog čoveka u JP „Štampa, radio i film“ obavljaće novinar Milutin Antić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.