„Nemogući susret“ u Narodnoj biblioteci u Boru

U Narodnoj biblioteci Bor u petak 10. maja sa početkom u 19 sati, održaće se druženje sa piscem Zoranom Živkovićem i astrofizičarom Milanom M. Ćirkovićem.

Zoran Živković – autor 22 prozna dela: Četvrti krug (Nagrada „Miloš Crnjanski“), Pisac, Knjiga, Sedam dodira muzike, Biblioteka („Svetska nagrada za fantastiku“), Most (Nagrada „Isidora Sekulić“), Amarkord, Esherove petlje… Tumač fotografija, koja su objavljena u 184 izdanja i prevođena na 20 jezika, uključujući i engleski, na kojem su mu nedavno objavljena i sabrana dela.

Milan M. Ćirković – naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu i istraživački saradnik Instituta za budućnost čovečanstva pri Filozofskom fakultetu Univerziteta Oksford. Bavi se astrofizičkom kosmologijom, astrobiologijom, analizom rizika, filozofijom i popularizacijom nauke. Jedan je od urednika knjige Rizici globalnih katastrofa, koju je originalno objavio Oksford, ali i prvog udžbenika iz vangalaktičke astronomije na južnoslovenskim jezicima (Uvod u vangalaktičku astronomiju).
Pored knjiga i velikog broja naučnih radova objavljenih na engleskom jeziku, Ćirković je, kao zagovornik prosvetiteljskih načela i potrebe za razvojem naučne pismenosti šire javnosti, a protiv „kartonske“ nauke i medijskih uprošćavanja i izvitoperavanja naučnih teorija i principa, na srpskom objavio i dve zbirke eseja Artefakt za svemirsko putovanje: ogledi o nauci i fantastici i Opšta teorija žirafa (i drugi eseji).

Više pogledajte OVDE

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.