Nema samo „rols-rojsa“

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

rolsrojs

Izvor: Glas Javnosti

SLAVOLJUB GROZDANOVIĆ IZ ZAJEČARA IMA VOZNI PARK OD 700 LIMUZINA
U bogatoj kolekciji automobila maketa, koje kupuje preko 30 godina, nalaze se svi modeli kamiona i automobila, osim najstarijeg vozila

ZAJEČAR – Profesionalni vozač iz Zaječara Slavoljub Grozdanović vlasnik je 700 automobila, ali ne pravih, već maketa. U bogatoj kolekciji, koju je Grozdanović sakupljao preko 30 godina, nalaze se gotovo svi svetski modeli kamiona i automobila sem „rols-rojsa“, koji se proizvodi u ograničenim količinama i serijama, pa do njih nije uspeo da dođe. Grozdanović kaže da ne zna tačno koliko je novca uložio u ovaj svojevrstan vozni park, ali vrednost ove kolekcije i ne meri novcem. Ima tu modela od dva-tri pa do preko stotinu evra.

Grozdanović je ovom pasijom počeo da se bavi još kao desetogodišnji dečak. Tada je sačuvao prvi automobil koji je dobio na poklon i tako je sve počelo.
– Bila je to neka moja ljubav prema kamionima i automobilima, koja me ni do danas nije prošla. Kad dođem u neki grad, nikad namenski ne tražim da kupim maketu nekog automobila. Kupovina se uvek dogodi sasvim spontano. Automobile sam kupovao i kupujem po čitavom Balkanu, na pumpama, u knjižarama, u fri-šopovima, gde god uočim neki dobar model – kaže Grozdanović, koji gotovo svakodnevno teškim kamionom krstari drumovima Balkana.

Ovaj nesvakidašnji kolekcionar ističe da mu se nikad nije dogodilo da kupi isti automobil, bez obzira na brojnost i raznolikost modela koje ima na policama po čitavoj kući.

U zavisnosti od modela, različite su i cene vozila. Najskuplji su oni koji su verna kopija originala, to jest automobili sa najviše detalja. Tako u ovoj kolekciji ima automobila u kojima su i minijaturni vozači.
– U početku su se moji prijatelji čudili ovoj mojoj strasti, a sada se uvek rado poigraju njima kad mi dođu u posetu – kaže Grozdanović.
On ističe da je odraslima dozvoljeno da se ih dodiruju, ali ne i deci, koja su uvek spreman da ih, kako kaže, rado rastave na delove.

Konkurs za Ginisa

Slavoljub Grozdanović kaže da će ovoj ljubavi ostati veran do kraja života, tako da će možda uspeti da konkuriše i za Ginisovu knjigu rekorda.
Nedavno je i njegova supruga, ponesena muževljevim hobijem, počela da pravi svoju kolekciju mini-automobila.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.