Na glasanje ne može sa STAROM ličnom kartom!

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević pozvao je građane Srbije da u svojim opštinskim i gradskim upravama provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak.

Takođe, pozvao je građane i da provere da li su njihovi podaci upisani potpuno i tačno. On je apelovao na sve građane da provere da li su im važeća lična dokumenata sa upisanim jedinstvenim matičnim brojem (JMBG) – lične karte, pasoše i vozačke dozvole.
Dimitrijević je objasnio da je to neophodno uraditi jer će glasanje na izborima za predsednika Republike biti moguće samo pod uslovom da birač na biračko mesto donese jedan od tih ličnih dokumenata kojem nije istekao rok važenja na dan glasanja. „Mora se imati u vidu da birački odbori ne mogu dozvoliti glasanje biračima sa nevažećim dokumentom, bez obzira na činjenicu što su upisani u izvod iz biračkog spiska na svom biračkom mestu“, naveo je on.
Naglasio je da, od 1. januara 2017, više ne važe lične karte na starom obrascu i da će glasanje uz ličnu kartu biti moguće isključivo sa važećom ličnom kartom izdatom na novom obrascu.
Predsednički izbori zakazani su za 2. april.

 

Beta

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.