Konferencija za novinare OO SRS Bor

0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Novinarima se u prostorijama Srpske radikalne stranke u Boru obratio Ljubiša Cokić, i poželeo građanima Bora sve najbolje uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Coklić je takođe poželeo svima zdravlja i veselja, koliko sve što se dešava u gradu može biti veselo.

– Osnovni razlog sazivanja ove sednice – rekao je predsednik opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Boru, je taj da je juče kako je poznato isteklo privremeno finansiranje za opštinu Bor, a odluka o budžetu od strane Privremenog organa nije donešena, sa nekim naznakama da će to biti urađano tek posle Vaskršnjih praznika. Znači da mi prvo malo proslavimo i da se zamastimo a za ostalo nas nije briga. Bitno je izgleda to da je otvorena nova ekspozitura Poštanske štedionice u Boru, da će naplate računa Javnih komunalnih preduzeća ići preko pošte uz neku malu proviziju, a to je verovatno zato da bi se ostvario neki profit i određena lica koja su zapošljena u toj štedionici dobila plate.

– Iz toga se jasno vidi „koliko smo mi bili ozbiljni u svojim nastojanjima“  da izvučemo opštinu Bor iz krize, međutim nije nam se dalo, jer niko nije shvatio ono što smo hteli da uradimo. Sada se vidi da smo mi bili u pravu i da će opština Bor vrlo vrlo brzo doživeti potpuni kolaps, nastavio je Cokić svoje izlaganje.

– Osvrnuo bih se još i na stav sindikata RTB Bor, mada mi kao što znate nemamo saradnju sa sindikatima, jer oni se bave svojim poslom a  mi svojim,   ali isključivo kao radnik RTB-a Bor reći ću da podržavam odluku sindikata o prikupljanju potpisa za peticiju oko minulog rada i godina radnog staža, što se tiče rudara. Nadamo se samo da ovo neće biti kao što je bilo na petlji, marketinški potez sindikata. Lično ću kao radnik Jame potpisati peticiju jer znam šta je jama i podzemna eksploatacija u kojoj radim 27 godina i zamoliti sindikalce da one koje kroje zakone i politiku oko rednih odnosa i benificija dovedu u jamu, ali ne radi marketinga kad ništa ne radi, nego kad sve radi- da vide kakvi su to uslovi rada, pa onda neka kroje zakone na štetu radnika.

– Ovo što radi Vlada Republike Srbije, zaključio je Cokić, je Genocid, prema Državi Srbiji i prema srpskom narodu. Sistemeatsko uništavanje države i svog naroda, a ne samo neke rezolucije o Srebrenici i šta ja znam. Valjda su građani Republike Srbije svesni o čemu se radi i šta se sve iza toga krije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.