Kompanija “Rakita” i Fondacija “Novak Đoković” pomažu predškolske ustave borske opštine

Kompanija “Rakita” i Fondacija “Novak Đoković”, potpisali su u Beogradu Ugovor o donatorstvu kako bi se istražile mogućnosti za unapređenje predškolskih ustanova u selima Brestovac, Metovnica i Slatina u opštini Bor.
Ugovor predstavlja prvi korak ka realizaciji projekta usmerenog ka ruralnim područjima borske opštine, kako bi se mališanima starosti do pet godina omogućili bolji uslovi za boravak u obdaništima i kreativno obrazovanje.
Na ovaj način kompanija Rakita i u 2018. godini nastavlja da doprinosi lokalnoj zajednici, ovog puta u partnerstvu sa Fondacijom “Novak Đoković” koja pomaže deci u socijalno ugroženim sredinama u Srbiji.

“Želja Fondacije je da omogućimo deci iz socijalno ugroženih sredina da rastu, da se igraju i da se razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da poštuju druge i brinu o svojoj okolini”- 

navode u Fondaciji koja nosi ime proslavljenog srpskog tenisera.

Kada je reč o administrativnim poslovima u realizaciji ovog vrednog projekta, kompanija Rakita i Fondacija Novak Đoković očekuju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Boru jer je delatnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja od neposrednog društvenog interesa i ostvaruje se kao javna služba ne teritoriji Opštine Bor.

 

Izvor: Istočne vesti

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.