Kamp „Karataš“ uskoro ponovo u punom sjaju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, obišli su radove na rekonstrukciji omladinskog sportskog kampa „Karataš“.

„Kladovo može da se diči sa najmodernijim sportsko-omladinskim centrom. U naredna dva meseca očekujemo i početak treće faze radova vrednih 80 miliona dinara čime ćemo zaokružiti prvi deo rekonstrukcije. Karataš danas diše i živi drugačije u odnosu na period od pre tri godine kada smo ovde zatekli ruinirane objekte i urušene terene. Ovo što je završeno ispunjava sve svetske standarde. Investirajući u Kladovo i Istočnu Srbiju uvereni smo da će ta opština postati sportski centar u kome će se usavršavati sportisti iz Srbije i Rumunije“ – rakao je Udovičić i dodao da je rekonstrukcija Karataša jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Ministarstva omladine i sporta.

„Želimo da ovo bude sportski centar, ali ne samo to, već i da ovde okupljamo mlade iz cele zemlje i regiona. Karataš je već skoro pet decenija poznata destinacija specijalizovana za sportske pripreme. U kampu je u poslednje dve godine bilo 14.000 noćenja, a ove godine je već do sada dogovoreno sa sportskim savezima 8000, a očekuje se i do 12.000 noćenja, što govori u prilog opravdanosti ove investicije“ – dodao je Ministar Udovičić.

Kao najvažniji zadatak, Ministar je izdvojio vrećanje objekta mladima, kao pravi primer kako se izgradnjom sportske infrastrukture ulaže u sportski turizam, ali i da se na pravi način ide prema cilju Ministarstva omladine i sporta što je decentralizacija sporta kako bi sport približili svima.

Namera nam je, rekao je Udovičić da unapređenjem sportske infrastrukture u Srbiji, povećavamo kapacitete, obezbeđujemo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista.

Sada Karataš ima trim stazu dugu 1.200 metara, dva paviljona površine 500 kvadratnih metara koji su namenjeni za smeštaj sportista, zatim teretanu sa velikim brojem sprava I streč salom koja se prostire na 250 kvadrata. Izgrađena je i nova upravna zgrada, renovirana su četiri terena na otvorenom i paviljon za smeštaj 42 sportista.

Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije, istakao je da će kampovi koje sportski savezi budu dobijli preko Ministarstva, biti organizovani u Karatašu.

„Već imamo čekirano 8.500 noćenja, a plan za ovu godinu je 12.000 noćenja. Završetkom treće faze obnove imaćemo 150 soba u rangu četiri zvedzdice i to je potvrda konfora sa kojim raspolaže Karataš“ – rekao je Bojović.

 

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.