Humanim bajkerima zabranili da daju krv!

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Predsednik Moto-kluba „Easy Riders“, koji je inače krv dao već 49 puta, pokušao je da objasni doktorki da je višestruki davalac, kao i da je poslednji put krv dao pre tri meseca, ali lekarka nije popustila.

Članovi borskog Moto-kluba „Easy Riders“ našli su se u neprijatnoj situaciji kada je, zbog tetovaža, mobilni tim Instituta za transfuziologiju Srbije u Boru odbio da uzme krv, iako se radi o višestrukim davaocima.

„Na poziv lokalnog Crvenog krsta, pozvao sam naše članove i otišli smo do autobusa, smeštenog u centru grada, kako bismo organizovano dali krv. Međutim, kada sam ušao u bus, doktorka nije htela da mi uzme krv, uz obrazloženje da imam previše tetovaža i da nema dobrog mesta kako bi mi stavili iglu“, ispričao je Miloš Mančić, predsednik moto-kluba.

Mančić, koji je inače krv dao već 49 puta, pokušao je da objasni doktorki da je višestruki davalac, kao i da je poslednji put krv dao pre tri meseca, ali lekarka nije popustila.

„Na poziv Mančića ustao sam juče oko pet sati. Na Borskom jezeru, gde živim, popio sam kafu i jednu rakiju. Kada sam došao da dam krv, odbijen sam jer mi je rečeno da mora da prođe najmanje šest sati od trenutka kada sam konzumirao alkohol. Ponudio sam da sačekam dok ne istekne to vreme, ali iz Instituta za transfuziologiju su me odbili“, nadovezao se Igor Buščinski, član moto-kluba, koji je krv dao 30 puta.

Članovi „Easy Riders“-a otišli su zatim u Opštu bolnicu u Boru gde su, bez ikakvih problema, na Odeljenju transfuziologije organizovano dali krv. Nakon toga, vratili su se do mobilnog tima Instituta za transfuziologiju i pokušali da im ponovo predoče situaciju. Međutim, prema njihovim rečima, lekari su odbili da pričaju sa njima.

„Nismo od pojedinih donora mogli da uzmemo krv, jer nisu ispunjavali kriterijume za to“, rekla je dr Slobodanka Blagojević iz Instituta za transfuziologiju. „Jednostavno, tetovaže su im bile na takvom mestu, odakle nismo mogli, niti smeli, da uzmemo krv. Da smo to učinili, davalac ne bi bio u problemu, ali nismo smeli da rizikujemo ni da primalac ima posledice.“

Izvor: Nedeljnik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.