GOMILANJE VOJNIH SNAGA I U BiH?

1 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

„Oklopni transporteri će se pridružiti ostalim, neoklopljenim vozilima u obavljanju redovnih operacija EUFOR, pa građani BiH treba da znaju da će i ove oklopne transportere od sada moći viđati na putevima“, rekli su iz EUFOR za Kliks.

IZVOR

Pre dva dana je u okviru tog plana pristiglo 500 vojnika, a Rumunija je nedavno poslala vod koji se sastoji od oklopnih transportera, ali i vozila logistike i podrške, koji će takođe biti raspoređeni.

Taj vod je stigao u BiH danas, a na graničnom prelazu Šamac je i snimljen. Reč je o oklopnim vozilima Pirana i BRDM 2 koje će biti dio vojne pomoći Oružanim snagama BiH.

Nije poznato kako i gde će ova vozila biti raspoređena, a nakon što su ušli u BiH, građani su ih snimili još u Maglaju i Zenici, a preusmereni su i ka Sarajevu.

Dodatni vojnici i oprema će biti u službi obavljanja redovnih operacija EUFOR poput patroliranja, kombinovanih obuka sa OS BiH i zaštita snaga EUFOR.

Iz EUFOR su kazali da osim ovoga što je do sada stiglo u BiH, još 3.500 vojnika rezervnih snaga je u pripavnosti i mogu biti angažovani u bilo kojem trenutku.

Francuska će inu narednom periodu izvesti nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona iznad neba BiH, piše Kliks.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.