ZAŠTO ODLIKOVATI S. MITROVIĆA, N. CVETANOVIĆA, M. ILIĆA, B. RANKIĆA, D. TRUJKIĆA, B. DRAGAŠA N. LADJEVICA …

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Ko god je gledao sinoćnu emisiju Srećne TV „Ćirilica“ Milomira Marića mogao je da se uveri da je film „Teški lanci“ o raspadanju Jugoslavije i secesiji Kosova i Metohije i urnisanju Srbije i Srba od strane SAD i Nemačke „pogodio temu“, ali i ukazao na opasno vođenu politiku našeg režima. Naslonjeni i na Miloševićeve greške, naglašava se u filmu, nove vlasti dopuštaju Zapadu i Americi da ekonomski uništi i potčini Srbiju. To je ilustrovano i primerima.

Jedan od tih dokaza je i prodaja smederevskog Sartida koji je podignut u Titovo vreme za 600 miliona kreditinih para, a prodat Amerikancima za 23 miliona dolara. I da je samo u ovom slučaju stradala Srbija koje je bila, i danas je, potvrđuje film, meta ekonomske destabilizacije iako i ulazak u EU ima prednosti. Zato se, s puno prava, nameće pitanje: Šta bi se dogodilo da je uspela euforija prodaje RTB Bor belosvetskim mangupima, gde bi nam bio kraj, ne samo za Bor nego i celu zemlju Srbiju. Bor je danas, bez obzira na razna mišljenja, opstao i ima perspektivu. Kakvu, videćemo. Istina je da je bakar u svetu na ceni, da se investira, da su zarade 5.000 radnika redovne i da je socijalni mir postignut, itd.

I još jedno zašto: Nije li vreme da se u RTB sete, da predložene nadležnima, kad su već vratili Šistekovu nagradu, da se odlikuju glavni ljudi za zaštitu RTB od bespotrebne i uludog pokušaja prodaje za budzašto. To su, pre svih: Branko Dragaš, Stojan Mitrović, Ninoslav Cvetanović, pokojni Mika Ilić, Branislav Rankić, Dragiša Trujkić, pokojni Nikola Lađević… A tek kako bi bilo korisno da se preispitaju zagovornici prodaje RTB u tadašnjem vrhu države! Bilo ih je još, lako ih se setiti.

Autor: B.F. Izvor: Medijacentar Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%