Dva informatička kabineta za decu sa posebnim potrebama

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

novi-kabinet

Karavan „e-dukacij@!”, nastavio je da obilazi gradove širom Srbije, i nakon posete osnovnih i srednjih škola u Somboru, Gornjem Milanovcu, Boru, Petrovcu na Mlavi, Zaječaru, Užicu, Beogradu, danas je stigao i u Novi Sad!

Zahvaljujući kompaniji Delta Holding, škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa specijalnim potrebama ”Milan Petrović” iz Novog Sada, otvorila je dva informatička kabineta opremljena sa 20 računara i besplatnim širokopojasnim internet priključkom za čije se uvođenje pobrinuo Telekom Srbija!

„Sva deca u svim školama u Srbiji trebalo bi da imaju podjednako kvalitetne uslove za sticanje znanja. Zbog toga pozdravljamo odluku kompanije Delta Holding, koja se opredelila da računare pokloni školi za decu sa posebnim potrebama. Tretirajuci ih kao ravnopravan deo zajednice, mi im pružamo šansu za bolju budućnost. Školama u Srbiji i dalje nedostaje značajan broj računara i ja ovom prilikom pozivam i ostale kompanije da slede primer Delta Holdinga, kao i svih drugih kompanija koje su se do sada odazvale akcijii doniranja računara Telekoma Srbija.“ – rekla je gđa Milica Amidžić, direktor Sektora za PR Telekoma Srbija.

Projekat uvođenja interneta kojim su obuhvaćene sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije ima za cilj da podstakne edukaciju i poboljša informatičku pismenost dece i omladine u Srbiji. Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat pa do sada, Telekom Srbija uveo je internet u 1230 škola širom Srbije. Pored 100 računara kojim je Telekom Srbija opremio 11 škola u Srbiji, donatori su opremili dodatnih 40 škola sa 480 računara, nakon donatorskog skupa koji je organizovan u okviru akcije “e-dukacij@”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.