Duh na putu Bor -Zaječar

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Priču o ovoj nesvakidašnjoj pojavi sam čuo od kolega sa posla, kao radnik jednog od pogona Rudarsko topioničarskog basena Bor, koji su putovali iz obližnjih sela na rad iz duge smene ili u treću smenu- noću u uobičajeno vreme – oko ponoći. Delovalo je tipično i odgovarajuće podneblju i mentalitetu ovdašnjih ljudi koji žive u okruženju punom mistike, magije i neobjašnjenih fenomena, a kažu, oni koji se u to razumeju, da je ta vlaška magija, posle woodoo magije najjače ili najteža u Svetu.

Kao i svaka priča slična legendi i ova ima neke svoje osnove koje govore o nesrećnom slučaju, rano izgubljenom životu nesrećne mlade žene, koja nije ni zakoračila u život a nastradala. Tumačenja je mnogo ali se nikada tome nije pridavala tolika pažnja kao do pre nekoliko dana, kada je nekolicina očevidaca u nekoliko različitih vozila videla isto- mladu u venčanici sa bidermajerom baš kao i oni gore pomenuti drugari sa posla pre dvadeset i više godina. Desilo se na novom autoputu Bor – Zaječar, preko Nikoličeva na mestu koje je vazdušnom linijom udaljeno od mesta na kojem je viđana pre dvadesetak godina nepuna dva kilometra.

Vatru je „rasplamsao“ ministar Dačić obećanjem da će to nešto uhvatiti i privesti licu pravde, a dodatno podgrejalo uredništvo NjuzNET magazina, koji su u želji da budu duhoviti, orginalni i zanimljivi u svojoj neozbiljnosti i parodiji malo i preterali. Taj tekst koji bi trebao biti duhovit možete pročitati ovde , ali po svemu sudeći nije ni duhovito a ni pristojno kroz formu kritike aktuelne vlasti vređati grad sa tradicijom, grad sa izuzetnim kulturnim jezgrom i grad sa najvećim brojem blogera i korisnika interneta.

Oni u svom uvodu šaljivo najavljuju:

BOR, 1. septembar 2011, (Njuz) – Građani Bora su pretprošle noći komplikovanim vizuelnim efektima pokušali da privuku pažnju stanovnika Srbije i na taj način stave na kratko ovaj potpuno zaboravljeni grad u centar pažnje.

a tekst završavaju duhovitim zaključkom:

Stanovništvo Bora je i ranije pokušavalo da skrenu pažnju javnosti na svoj region, prevenstveno time što su najpre iskopali, a onda na svakih nekoliko godina ukazivali na „najveću rupu u Evropi“.

Video prilog redakcija Bor-grad INFO pogledajte ovde.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Duh na putu Bor -Zaječar

Comments are closed.