Druga sednica Privremenog organa Opštine Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Danas je sa početkom u 11:00 časova u Sali 2, Skupštine Opštine, održana 2 sednica Privremenog organa Opštine Bor. Sednici su prisustvovali svi članovi privremenog organa a dnevni red je sadržao 16 tačaka.

Po očekivanju odluke su donesene većinom glasova a u glasanju i odlučivanju nije učestvovao član privremenog organa ispred Srpske radikalne stranke, Branislav Rankić. Predrag Balašević se u procesu glasanja najčešće izražavao kao suzdržan a osim par reklamiranih povreda poslovnika sednica nije sadržala ništa što bi privuklo pažnju velikog broja predstavnika gradskih medija.

Sam početak sednice obeležila je diskusija o osnivanju Kancelarije za mlade. Branislav Rankić je uložio primedbu i postavio pitanje u nameri da se o samoj kancelariji sazna nešto više jer kako je rekao osnivanje kancelarije, bez sedišta je svakako nešto što ne ide u prilog privremenom organu iako se složio sa diskusijom Darka Mihajlovića i Dragana Žikića da je donošenje ovakve odluke odavno trebalo da bude obavljena. Donešena je i odluka o prestanku finansiranja građana iz oblasti sporta preko Sportskog saveza Opštine Bor.

Tačke vezane za razrešenje direktora i upravnih odbora i i imenovanje novih razmatrane su grupno pa je odlučivanje po njima išlo brzo, a o dokumentu čija je sadržina vezana za izvesno Upozorenje predsedniku Privremenog organa, upućeno Žiki Goluboviću nije raspravljano iako ga je član Privremenog organa Branislav Rankić pomenuo.

Dokumentacija dostavljena medijima i prisutnim novinarima nije sadržala kadrovke predloge, tj imena novopostavljenih direktora i članova Upravnih odbora.

Novi direktor Stambeno-komunalnog  je  Saša Perišić, dipl. inž. rudarstva a predsednik Upravnog odbora je Gracijan Strainović), za direktora JKP 3 Oktobar je imenovan Dalibor Orsolanović, dipl. inž. metalurgije dok je predsednik UO je Boban Ispirovi. U JKP Toplana je  za direktora postavljen Panajotis Apostolidis, dipl. inž. mašinstva –  predsednik UO je mr. Zvonko Damjanović, direktor Direkcije za izgradnju Bora je Ivica Stojković, dipl. inž. građevinarstva – predsednik UO je Slaviša Frišković. U JP Vodovod direktor Dragan Veličković, mašinski inženjer a predsednik UO je Stevan Dimitrijević., Direktor Inkubator centra od dans je Mirko Đurić. U Turističkoj organizaciji direktor je Bora Stanković, pravnik a predsednik UO je prof. Svetlana Anđelković, a Muzeju rudarstva i metalurgije direktor je Slađana Đurđekanović Mirić, istoričar umetnosti a predsednik UO je  Dragana Repeđić.  U Centru za kulturu novi predsednik UO je Jovan Petrović, u Narodnoj biliotelci je to Svetlana Čorbulaković, u Centru za socijalni rad Ana Davidovski, a u Sportskom centru  Saša Skrobonja.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.