Dragiša Trujkić stupa u štrajk glađu …

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

paf

Bor, 13. februar, Autor: M.C.

 

Na današnjoj konferenciji za medije u Opštinskom veću samostalnog sindikata u Boru rečeno je da je organizovanje Rudarskog sindikata RTB nezakonito i da su radnici izloženi stalnim mobingom, kao i pretnjama i po cenu otkaza ukoliko se ne učlane u novu sindikalnu organizaciju. Iza cele ove ujdurme stoji Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB i Ljubiša Miljković njegov poslušnik i predsednik Rudarskog sindikata. Činjena su čak i krivična dela sa zloupotrebom pečata u KBC banci.

Dragiša Trujkić, predsednik Opštinskog veća Samostalnog sindikata optužio je i neke sindikalne kolege iz RTB koji su u tesnoj sprezi sa direktorima. Dragan Aleksić, predsednik Samostalnog sindikata RTB rekao je da on zaista stoji iza svih direktora jer oni obezbeđuje dobre i redovne plate, a nema ni otpuštanja radnika. Dok je tako on će biti uz njih. Ukoliko je bilo zloupotreba, to će, naglasio je, ispitati nadležne institucije.

-Ukoliko se ovako nastavi, pitanje je gde će biti i RTB i kakav će biti status radnika, jer se jedno po jedno preduzeće privatizuje. Uskoro će, siguran sam, početi smanjenje plata. Ovaj sindikat se organizuje zato što RTB izlazi iz restruktuuiranja, tako da se očekuju velike turbulencije-podsetio je Trujkić najavljujući da će u ponedeljak u 5 do 12 sati stupiti u štrajk glađu koji će trajati sve dok Dačić, Dinkić i Vučić ne preduzmu odgovarajuće mere za zloupotrebe u RTB o kojima su blagovremeno obavešteni.

Đorđe Klikovac, pravnik u Opštinskom veću sindikata Bor, istakao je da u Boru vlada medijski mrak i da su za to najzaslužnije obe TV. On je posebno apostrofirao konastataciju da je Blagoje Spaskovski ne samo direktor RTB, nego je i direktor Opštine i direktor svih javnih preduzeća i ustanova, što je neshvatljivo u današnje vreme.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%