Budžet 899 miliona

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Danas je održana sednica Privremnog organa opštine Bor na kojoj je usvojena odluka o budžetu opštine Bor za 2010 godinu, kao i odluku o angažovanju revizora za obavljanje provere završnog računa budžete za 2009 godinu. Budžet za 2010 godinu projektovan je na 899 miliona dinara i po rečima predstavnika Privremenog organa je veoma restriktivan i racionalan.Neke pozicije su usklađene sa potrebama određenih korisnika ali se vodilo računa o svima podjednako ali na osnovu mogućnosti i raspoloživih sredstava.

Na sednici je usvojen predlog odluke o osnivanju budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Bor kao i predlog o izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama. Takođe je usvojen predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju obaveze plaćanja nadoknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta na teritoriji opštine Bor.

Članovi Privremenog veća su usvojili predlog odluke o izmenama radnog vremena ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskoh objekata u opštini Bor kao i predlog odluke o izradi poslovnika Privremenog organa opštine Bor. Usvojen i je i predlog odluke o osnivanju saveta za mlade i predlog rešenja o imenovanju komisije za sport opštine Bor.

Žuta traka simbolizuje odnos ostalih članova „veča“ prema meni i Radikalnoj stranci

Danas se pred skupštinskom zgradom član Privremenog organa Branislav Rankić (SRS) pojavio sa žutom trakom oko leve ruke. On je rekao da je to simbol progonstva iz II svetskog rata kojom želi da skrene pažnju na odnos ostalih članova privremenog organa preme njemu i srpskoj radikalnoj stranci a u toku boravka ambasadora Kanade, prestavnika SNC lavalin i ministra Dinkića sa saradnicima.

On je dodao da je nedopustivo da članovi veća Predrag Balašević (VDSS) i Dragan Žikić (SPS) sada imaju svoje kancelarije iako su imali manji broj odbornika kao i način zauzimanja pozicija i prostorija bez ikakve primopredaje. Rankić je naglasio da sve što se sada radi je govorio i on sa svojim saradnicima u okviru Strategiji privatizacijei koja je pre tri godine bila ismevana i odbačena.

– Mislim da je bilo mnogo važnijih zadataka koje je trebalo obaviti ali to su bili predlozi koji ne donose nikome političke poene pa su odbačeni kao i svi ostali moji predlozi i apeli, završio je svoje obrazloženje Rankić predstavnicima medija.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.