Boranin komponuje za film o Tesli

0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second
Muzika za film o Tesli
Muzičar i kompozitor iz Bora, Bojan Čukić

Izvor: NovostiONLINE

Bojanu Čukiću iz Bora pripala čast da komponuje muziku za film o Nikoli Tesli. On će biti zadužen da muzikom dočara ljubavnu scenu koja se odigrava u Trebinju

MUZIČAR iz Bora Bojan Čukić (49) imaće jedinstvenu priliku da Nikolu Teslu predstavi u drugačijem svetlu, kao izuzetno romantičnog čoveka. On će u filmu „Tesla“, koji se snima u kanadsko-američko-bosansko-srpskoj koprodukciji, a pod medijskim pokroviteljstvom „Novosti“, biti zadužen da muzikom dočara ljubavnu scenu koja se odigrava u Trebinju između mladog naučnika i prelepe Ruskinje Anje, koju igra Mila Jovović.
– Sve je počelo kada sam sa „Duo moderatom“ imao koncert u „Madlenijanumu“ – priča za naš list Bojan, kome je ovo prvi put da radi filmsku muziku. – Posle nastupa mi je prišao Danijel D. Vujić, scenarista i glavni producent filma, i pitao me da li bih mogao da komponujem muziku za ljubavnu scenu u tom filmu.

Bojan, kome su se svi u porodici bavili muzikom, nije se dvoumio ni trenutak. Jedan stisak ruke je bio dovoljan da se saradnja utanači.

– Kao i svi ljudi, mnogo sam slušao i čitao o Tesli – nastavlja Čukić. – I uvek sam ga doživljavao kao romantičnog čoveka, koji je uspešno skrivao emocije. Ali zbog te osobine u mojim očima je bio još veći. Nikada ga nisam zamišljao kao hladnog čoveka, opsednutog naukom, već kao nepopravljivog filantropa. Kad mi je Danijel ponudio saradnju, u glavi mi se odmah rodila ideja kako bi trebalo da zvuči muzika koja našeg najvećeg naučnika predstavlja u potpuno novom svetlu.

Bojan je muzikom počeo da se bavi kao dečak i svirao je sa mnogim našim poznatim muzičarima. Ipak, za njega su vrhunac karijere predstavljali nastupi u „Madlenijanumu“, sve dok nije dobio priliku da radi muziku za film o Tesli.

– Da li imam tremu – smeje se Bojan na naše pitanje. – Pa ko je ne bi imao?! Ali tačno znam šta želim, i nadam se da će moja muzika uspeti publici da dočara manje poznat deo Tesline ličnosti.

PRAVI ČOVEK

PRODUCENT i scenarista filma Danijel D. Vujić nema dilemu da je saradnja sa Bojanom pun pogodak.

– Kada sam prvi put slušao Čukića kako svira, odmah sam znao da je pravi čovek za nas – kaže tvorac filma, u kome glavnu ulogu tumači Geri Oldman. – Način na koji svira i doživljava muziku me je uverio u to. Ono što sam dosad čuo potpuno me je učvrstilo u stavu da smo uradili pravu stvar što smo angažovali Bojana.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.