Bor, Zaječar: Uhapšeno 97 osoba u 14 gradova Srbije

0 0
Read Time:10 Minute, 1 Second
Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsila 97 osoba koje se sumnjiče za teške krađe, krađe i razbojništva.
U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.
Takođe, u okviru ovih akcija podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba.
Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

Bor

U Boru su uhapšeni Z. C.(57) i N. D. (49) koji se sumnjiče da su iz rudnika bakra u Majdanpeku ukrali tri elektro magneta i na taj način oštetili rudnik za 77.200 evra.
Zbog pet teških krađa u Boru je uhapšen G. N. (33). Sumnja se da je on uz upotrebu podesnih predmeta obijao podrumske i pomoćne prostorije.

 

Zaječar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su B.A. (1989) i D.B. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa u dve prodavnice u Zaječaru i Knjaževcu.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

 

PLJAČKALI PUMPE, KLADIONICE

Beogradska policija uhapsila je četiri osobe, zbog sumnje da su u Beogradu počinili 11 razbojništva.
Uhapšeni V. P. (19), N. Z. (21), U. M. (25) i M. J. (19) sumnjiče se da su od zaposlenih na benzinskim pumpama, u maloprodajnm objektima i u dve kladionice, maskirani, uz pretnju pištoljem ili nožem oduzimali novac.
 Policija je od osumnjičenih oduzela oko 60.000 dinara, manju količinu amfetamina, dva mobilna telefona i nož. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu – navodi se u saopštenju MUP-a.

 

MALOLETNICI HARALI PO SMEDEREVU

N. S. (18) i još trojica maloletnika, uhapšeni su pod sumnjoma da su u saizvršilaštvu počinili 26 teških krađa kojima su oštećenima naneli štetu od oko 1,6 miliona dinara. Policija je kod njih pronašla dva kompjutera, parfem i pet boca alkoholnih pića koji potiču iz krivičnih dela.
I oni su uz krivičnu prijavu privedeni Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

 

SA FANTOMKOM OPLJAČKAO PUMPU

A. M. (19) uhapšen je u Jagodini pod sumnjom da je maskiran fantomkom, i uz pretnju nožem od radnika jedne pumpe oduzeo oko 53.000 dinara.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

BEOGRADSKI LOPOVI

U Beogradu je uhapšen K. S. (34), zbog sumnje da je počinio 12 krivičnih dela teške krađe. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla dva para patika, par rukavica, pajser, dve biserne ogrlice i broš. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
Takođe u Beogradu uhapšen je A. P. (34), zbog sumnje da je počinio dva razbojništva, dva razbojništva u pokušaju i da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge uhapšen. Postoje sumnje da je A. P. sa još dve osobe, od zaposlenih u prehrambenim prodavnicama u Rakovici i na Čukarici oduzimao novac.
– Policija je prilikom pretresa od osumnjičenog A. P. oduzela manju količinu heroina i nož. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu – kažu u MUP-u.
Beogradska policija uhapsila je i A. R. (24), zbog sumnje da je na teritoriji Beograda počinio više razbojništva, tako što je od zaposlenih u trgovinskim objektima, uz pretnju pištoljem oduzimao novacOn je ovog meseca od radnika u jednoj prodavnici na Novom Beogradu uz pretnju pištoljem oduzeo oko osam hiljada dinara. Sumnja se da je u prethodnom periodu na sličan način krivična dela počinio u više maloprodajnih objekata na teritoriji Beograda.
 Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla repliku pištolja – navodi se u saopštenju policije.

 

KRAO AUTOMOBILE 

Policija u Beogradu u saradnji sa Policijskom upravom Sremska Mitrovica uhapsila D. J. (39) zbog sumnje da je ukrao tri automobila, koja su prilikom pretresa kod njega pronađena.
Zbog sumnje da je u Beogradu počinio 13 razbojništva, uhapšen je i F. G. (24), kao i P. P. (31) kojem se na teret stavlja pet krađa u prestonici.
U Vranju su lisice na ruke stavljene A. N. (27) zbog sumnje da je ukrao umetničku sliku i dva srebrna novčića. 
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su S.J. (1986) i S.J. (1991) osumnjičene da su zajedno sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, obili auto nemačke državljanke i iz njega ukrali torbu.
Osumnjičeni su, kako se sumnja, sačekali da oštećena napusti vozilo, pogodnim predmetom razbili staklo i nakon što su obavili premetačinu iz njega ukrali žensku torbu.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.T. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.
Sumnja se da je S.T. fizički napao oštećenu i ukrao joj tašnu, novac i mobilni telefon.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.V. (1990), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.
S.V. se tereti da je uz upotrebu noža od maloletnika ukrao mobilni telefon.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su E.D. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio devet krivičnih dela teška krađa.
Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv jednog maloletnika, koji se sumnjiči da je bio saučesnik u sedam teških krađa za koje se tereti E.D.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su H.H. (1997), osumnjičenog da je u poslednja dva meseca u selima na području Tutina i u Novom Pazaru ukrao kosačicu, motornu testeru za sečenje asfalta, kravu i tri mobilna telefona.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela teška krađa i dva dela krađe, kojima je oštećenima naneta šteta od oko 2.500 evra, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su A.P. (1999), zbog postojanja osnova sumnje da je počininila krivično delo razbojništva.
Sumnja se da je A.P. u saizvršilaštvu sa još dve osobe, za kojima je raspisana potraga, od oštećene, upotrebom sile i nanošenjem lakih telesnih povreda, ukrala 4.500 dinara.
Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su P.N. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo u pokušaju.
Sumnja se da je P.N. na području Malog Crnića, uz pretnju nožem od oštećenog tražio da mu preda novac.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu rasvetlili su provalu u pošti u naselju Rašanac i uhapsili tri osobe koje se terete za to delo.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili dva krivična dela teška krađa uhapšeni su M.M. (1985), S.Ž. (1991) i M.K. (1998).
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona, SIM kartica, digitalnu vagicu, tri čekića, makaze za sečenje gvožđa, metalni sekač, metalni klin i pajser.
Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su E.M. (1997) i M.M. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela teška krađa i teška krađa u pokušaju.
Sumnja se da su E.M. i M.M. provaljivali u kuće u Kostolcu i Požarevcu.
Policija je kod osumnjičenih pronašla dva televizora, koji su ukradeni.
Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su B.D. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa provalom u jednu kuću u Požarevcu.
Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla ukradene predmete, električni trimer, električnu posudu za kuvanje, pekač i ženski ručni sat.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su B.M. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio sedam krivičnih dela teške krađe i četiri krivična dela krađe.
Policija je kod osumnjičenog pronašla ukradene predmete, motor za navodnjavanje, mobilni telefon, skuter, brusilicu, električni trimer i akumulator.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su Š.S. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo.
Š.S. se tereti da je u naselju Mali Krivak više puta udario u glavu oštećenog i ukrao mu tašnu i 12.000 dinara.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su D.R. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.
D.R. je, kako se sumnja, prišao oštećenoj i iz ruku joj oteo novčanik sa ličnim dokumentima i mobilni telefon.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.
* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su S.D. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela teška krađa i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.
Sumnja se da je S.D. provalio u jedan diskont pića u Velikoj Plani i iz njega ukrao više boca raznog alkoholnog pića, a zatim namerno izazvao požar u objektu, čime je oštećenom naneo štetu od oko 30.000 dinara.
S.D. se sumnjiči i da je provalio u jednu trafiku u Velikoj Plani iz koje je ukrao razna pića.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su D.H. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.
D.H. se tereti da je od avgusta 2016. godine do oktobra 2017. godine iz jednog proizvodnog pogona predmeta od plastike ukrao robu u vrednosti od 12.000.000 dinara.
HAPŠENjA PO POTERNICI
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su po poternici Osnovnog suda u Loznici D.M. (1996), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio 17 krivičnih dela teška krađa.
Za okrivljenim Osnovni sud u Loznici raspisao je poternicu radi izdržavanja ostatka kazne zatvora u Krivično – popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su po potrazi F.Đ. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teška krađa i krađa.
Osumnjičeni se tereti da je krajem oktobra i početkom novembra 2017. godine ukrao dva kontejnera, tako što je angažovao šlep službu i odvezao ih na Staro sajmište u Beogradu, gde ih je prodao licu koji vrši reparaciju i farbanje kontejnera.
Kontejneri su pronađeni i vraćeni oštećenim firmama.

 

* **
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.
Sumnja se da je on upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta provaljivao u kuće i vikendice na području Pančeva i Starčeva i iz njih krao stvari, koje je kasnije prodavao.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla deo ukradenih predmeta.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.
Sumnja se da je on oštećenom naneo lake telesne povrede i ukrao mu 50 dolara.

 

* * *
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetogodišnje devojke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična dela krađa i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.
Osumnjičena se tereti da je pokušala da zloupotrebi jednu od platnih kartica oštećenog, za koju je on prijavio da mu je nestala na neutvrđen način.

 

Izvor: Telegraf

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.