„BOR“ će se prodavati u delovima?

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Izvor: Multmedijala Bor

Kako saznajemno iz pouzdanih izvora, tendersku dokumentaciju za učešće u privatizaciji RTB Bor, iako su preostala još samo tri dana, niko nije otkupio. Poslednji rok je 15. januar.
Blagoje Spaskovski, v.d. generalnog direktora Basena “Bor” izjavio je ne nadavnoj konferenciji za medije da očekuje više prijava i to najvećih svetskh kompanija, jer velike firme se, kao po nepisanom pravilu, javljaju za otkup “papira” u poslednjem trenutku.
Na drugoj strani, Dragan Bojović, zamenik generalnog direktora “Bora” za rudarstvo smatra da kupaca neće biti. Štaviše, najbolje rešenje je, po njegovom mišljenju, da se kombinat bakra proda iz delova. I prvobitna strategija bila je upravo tako planirana. To bi pomoglo da se dobije više, a ne samo jedan, strateški partner. Od 11 zainteresovanih kompanija za kupovinu RTB-a na prošlom tenderu, čak devet je bilo zainrteresovano za pojedine fabrike i rudnike. U prvom planu su profitabilne firma kao što su Livnica, kisikana, rudnik kvarca “Belorečki peščar”, krečana Zagrađe i rudnici bakra. Najteže je rešiti sudbinu Topionice kao najvećeg zagađivača životne sredine u kojoj je tahnologija apsolutno zastarela.
Zoran Drakulić, vlasnik “Ist pointa”, iako ne odustaje od kupovine “Bora”, smatra da je tender raspisan u vreme kada je cena bakra dostizala rekordne iznose na svetskoj berzi, ali danas nije tako, što će sigurno uticati na pronalaženje strateškog partnera čija ulaganja ne mogu biti manja od 300 miliona dolara. I on veruje da je jedino ispravna prodaja u delovima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.