Bez proglašenja vanredne situacije u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Stanje je u opštini Bor je redovno, zaključeno je danas na 2. sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije zakazanoj po hitnom postupku.

Na osnovu izveštaja članova Opštinskog štaba za vanredne situacije, o posledicima koje su nastale usled snežnih padavina, komandant Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Bor, Živorad Petrović,stavio je danas na glasanje predlog da se  na teritoriji opštine Bor ne proglašava vanredna situacija.

Sneg koji je ovih dana neprestano padao, najviše problema pravio je na seoskim rejonskim putevima.

“ S obzirom da u opštini Bor ima oko hiljadu dvesta kilometara rejonskih puteva, Štab za vanredne situacije  uputio je apel i dao nalog predsednicima seoskih mesnih zajednica da angažuju meštane da pomognu u čišćenju snega traktorima, kako bi se ubrzalo raščišćavanje puteva. Nalog je dat i predsednicima saveta mesnih zajednica u gradu da skupštine stanara organizuju čišćenje snega ispred zgrada , jer je to njihova zakonska obaveza.“ – rekao je predsednik opštine Bor, Živorad Petrović

Zbog snega i leda povećan je broj pacijenata koji se lekarima javljaju sa uganućima i prelomima.

„Lekari Doma zdravlja su svakodnevno na terenu, dežuraju u ambulantama u selima, po utvrđenom rasporedu, ali je većini sela problem to što su ambulante veoma hladne, jer niko iz mesnih zajednica ne loži pre dolaska doktora, što više ne smemo da dozvolimo.“ – dodao je Petrović u svojoj izjavi.

U opštini Bor od početka ledenih dana, nije bilo većih problema. Nekoliko većih ispada elektro sistema zabeleženo je oko božićnih praznika zbog jakih udara vetra  i niskih temperatura ali isti brzo sanirani.

Putevi u gradu i selima su prohodni, a čišćenje reonskih puteva planirano je za naredni dan. Vodosnabdevanje u opštini je uredno, kao i isporuka električne i toplotne energije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%