Представљена производња у Фабрици мерних инструмената „EWG“ у Бору

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Bodiroga

Дејан Бодирога: Имамо софистицирану технологију која је конкурентна европским произвођачима. – Ивица Џумић: Наш производ задовољава све међународне стандарде и ова фабрика је наша „силиконска долина“

Извор / Фото: Колектив

„EWG“. – Отворили смо фабрику најсавременијих уређаја за даљинско мерење и очитавање утрошка воде, гаса и топлотне и електричне енергије. Поносни смо што су и фабрика и производ дело домаћег знања. На овоме смо радили десетак година и сада имамо софистицирану технологију која је конкурентна европским произвођачима у овој области, а у појединим деловима иде и испред времена.
Овако је Дејан Бодирога, власник Фабрике мерних инструмената „EWG“ у Бору представио нови борски погон новинарима локалних, регионалних и републичких медија поводом почетка производње. Истакнуто је да је у фабрику уложено осам милона евра и да је у првој фази запослено тридесетак радника, али да ће проширењем производње тај број бити много већи. Капацитет производње је 50 хиљада бројила годишње, а када се буде радило у све три смене годишња производња ће достићи и пола милиона.
На питање новинара зашто је фабрика подигнута у Бору, Дејан Бодирога је одговорио да је то последица добре сарадње са локалном самоуправом и жеља да се помогне овом крају запошљавањем нових радника.
Фабрика мерних инструмената „EWG“ у Бору већ испоручује бројила домаћем тржишту, а учествоваће и на тендерима:
-Имамо врхунски производ у нашој класи који задовољава све међународне стандарде и има неопходне сертификате, па по квалитету производа можемо бити конкурентни и европским и светским произвођачима у овој области. По софистицираној технологији ово је наша „силиконска долина“ – истакао је Ивица Џумић, члан истраживачког тима „EWG-а“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%