Није све у снази

0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

(

Колумна преузета из недељника “Борски проблем”, наслов додао З.С.- Oпштинабор блог , а фотогарфију ододао Бор-град инфо)
Прођоше сви ти празници и нове године. Поново смо победили руске салате, прасиће и ћурке. Да се зна ко је јачи и надмоћнији. А на даље – како буде.
Прескочили смо и тај 15.јануар. Ем крајњи рок за откуп документације за куповину РТБ-а, ем дочекасмо кредит за угаљ. Што се РТБ-а тиче неизвесно је да ли смо победили. Рок за откуп документације је продужен до 27.фебруара. Да поразмисле ови велики и моћни. А можда до тада и прође ова светска економска криза. Па поново буде навалица за куповину бакарног гиганта.

Што се угља тиче ту смо однели велику победу. Надљудским напорима председник је успео да издејствује кредит код Интеса банке. Малтене џабе. Сада можемо да платимо угаљ за ову сезону. Шта ћемо са неплаћеним угљем и струјом из претходних сезона? То се не зна али наћи ће се решење. Када дође време. в.д. директора Топлане исхвали кредит и рече да очекује нове цене грејања! 50 динара. Само не рече: са ПДВ-ом или без ПДВ-а? А где је прича о уштеди, довођењу броја радника Топлане (преко 200) на рационални ниво, преиспитивањем шта ко ради у радно време…?
Када смо код поскупљења, ако ме сећање служи, председник општине Величковић је пошао путем смењивања, пре три године, баш када је пробао да подигне цену грејања! Онда су скочили синдикати и радници и грађани… А сад? Чујем приче да господин Трујкић (председник општинског Самосталног синдиката) једва чека прилику за обрачун са онима који су му ( у камере) рекли да нема естрадног дочека Нове 2009. А дан касније порекли обећање и урадили супротно! Ако синдикати не буду реаговали изгубиће подршку радника а онда… Ово помало личи на игру живаца. Али свих нас. Када ће већ једном да нам буде досадно?
На седници у понедељак, на Богојављање, добисмо и нову в.в. директорицу Центра за културу. Непознату широј борској јавности, посебно оној која се бави културом. Две недеље раније Центар је добио и новог портпарола. Сада овако кадровски ојачан Центар за културу спремно креће у пролећну акцију ,,Култури у походе“.
,,Спремите се добро за мој испит! Ја само делујем немоћно али могу да вас изненадим, у свако доба, незгодним питањем и потпитањима! Не потцењујте ме. Јесам стар али…!!!“ Тако је на предавањима, средином осамдесетих, говорио мој добронамерни професор Душан Канзир. Академик Душан Канзир. Дугогодишњи председник САНУ. И заиста. Седокоса старина је деловао сенилно. Само деловао! Свако ко није озбиљно схватио његова упозорења непријатно се изненадио на испиту, када је професор маестралним интелектом постављао компјутерски прецизна питања и пот-пот-пот питања! Која снага воље, енергије и знања! Један од најмоћнијих умова које сам упознао! Професор је и данас жив. Видим га понекад на ТВ-у. Четврт века касније споља делује исто. Да ли је и интелектуално исто јак?
Зашто ово пишем? Зато што је ових дана почело скупљање потписа за смену општинске власти тј. нове локалне изборе. ТВ Бор не објављује ништа о томе. Имам утисак да одговорни у Шрифу сматрају ову акцију доста немоћном и слабом. Неће бити изненађење ако их, као Професор лоше студенте, ова акција одува интелектом, знањем и виспреношћу! Требало је научити од Професора. Спољни утисак само вара! Вредност је у умећу и знању.
Зато немојмо се изненадити ако ова, наизглед, слабашна акција, ако је буду водили они који имају политичко знање, да резултате какве главешине не очекују! Није све у снази и спољашњем изгледу! Питајте старије. Они знају више о томе.

Михајло В.Марковић

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.