Народ (само) гледао топионицу, а у изградњи!

Извор: Е-Став (оргинал), Аутор: Ж.М., Фото: РТБ БОР

Широке народне масе ( по извештају локлане ТВ, у државном власништву, било их је –дакако – тачно 70), што је много добро, јер не би ваљало да их се окупило рецимо 700.

Ништа ново, ни спектаклуларно: кад су се градили, својеверемено, велики привредни гиганти градитеље су посећивале екипе светских новинара и државници. Било је то време полета и ударништва, опоравка и напретка земље, данас се, свакоме је уочљиво, више распродаје и уништава него што се гради. То признаје и актуелна власт, жарко желећи да врати доба “петолетки” у савременијем изгледу.

За Бор се, рударски и раднилки ( и данас сирене више пута дневно упозоравају на одлазак у РТБ погоне и руднике), тако нешто одавно очекивано, из више разлога. Први је да се у градитељство врати вера и утисак да немамо шта да кријемо од себе. Недавно је, већ заборављени, у пословном смислу, генерални директор РТБ-а, чуло се од зтапослених у тој фирми, наредио како нико, сем одабраних, не сме ни да приђе градилишту. Можда из безбедносних разлога, можда и не. Ипак, могли су да долазе његови пријатељи, партијски шефови и пробрани новинари, они који су подобни, остали НЕ и НЕ. Јер, и то се препичава, како су појединци смели да се дрзну и питају зашто касне радови и зашто се месецима стајало (рокове себи дао менаџмент комбината бакра), и зашто се уопште неко усуђује да се распитаује и објављује о томе куда иду народни новци, како се троше за ту највећу еколошку инвестицију за коју се испоставило да нема ни грађевинске дозволе.

Прочитај све на:  http://bit.ly/17AMd36

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.