„Борпревоз» коначно стајe“

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

ЈП «Борпревоз» је немогуће спасити. Ових дана се продају још четири аутобуса. Возни парк готово да не постоји. Последњих година исечено је и претворено у старо гвожђе 40 аутобуса, што није морало да се догоди. Неминован је стечај, јер само пореској управи дугује се више од 60 милиона динара. Започете су и принудне наплате дуговања – изјавио је Бранислав Ранкић, предесдник Општине Бор.
Ранкић је нагласио да је општина прошле године обезбедила 18 милиона динара за поправку и куповину нових возила, али новац је потрошен у споредне сврхе. Још од пре годину и по, из времена бивше власти, стижу а рачуни за гуме и мазиво из «Модриче».

borprevoz.jpg


Лажни подаци
На наше питање, зашто је у предизборној кампањи обећао да ће сигурно стабилизовати «Борпревоз», Ранкић је одговорио: -Још док сам био одборник, пре више од годину дана, расправљали смо на седници СО о «Борпревозу». Било је проблема, дуговања, губитака, крађа, али се све то могло превазићи. Добијали смо лажне податке и анализе. Ни за то нико до сада није одговарао.

На другој страни, 240 запослених 11 месеци није примило плате, нити се уплаћују доприноси за пензионо и здравствено осигурање. Постоји мишљење да би било боље ако би Општина обезбедила комплетан ђачки и раднички превоз.

-Није то основна недаћа. У питању је и превише запослених, наслеђен јавашлук и дугогодишња кадровска криза. Против ранијег директора Љубише Младеновића (сада је директор зајечарског «Тимаса»), као и још неких руководилаца одавно поднете кривичне пријаве, али су судови неефикасни – рекао је Бранислав Ранкић.
Радници су убеђени да се форсирају поједина приватна предузећа која неоспорно добро раде и изванредно послују. Захваљујући дисциплини и уредности они добијају најпрофитабилније међуградске линије које је деценијама држао «Борпревоз».

Б.Ф.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.