Žene to mogu

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

zene_to_mogu

U subotu  21. marta 2009. godine, u „Medija centru“ u Boru, održan je seminar pod nazivom “ Žene to mogu?”.  Seminar je bio posvećen iskljucivo ženama novinarima i povećanju njihovog broja u drustvu angažovanih žena.
Organizator samog projekta “ Žene to mogu?” , je ženska sekcija norveške Laburističke stranke.

Kao takav održan je u preko 25 zemalja širom sveta, pa samim tim i na prostorima naše zemlje. Seminari se održavaju punih 8 godina, a do sada ih bilo preko 550. U našoj zemlji sa projektom se počelo od 2003. godine i nalazi se u završnoj fazi.
Program između ostalog obrađuje različite teme u napredovanju žena i  poboljšanju  njihovog samopouzdanja. Između ostalog apostrofira se i  rad žena  u medijama . Obuku je prošlo skoro 300 novinarki sa teritorije naše zemlje. Važnost samog seminara ogleda se u tome što nastoji da  ženu aktivnije angažuje u drustvu, raznim nevladinim organizacijama, političkim strankama, slobodnije iskaže svoje mišljenje na poslu ali i  u krugu porodice.

Strah od činjenice da će biti ismejana ili omalovažena  od strane jačeg pola je u velikom procentu prepreka ka uspehu a ne bi  trebao biti. Bez obzira na kvalitet predavanja i lociranje  uzroka koji dovode do problema,  kvalitetno rešenje neretko ne  postoji.

Zbog svega toga nedoumica i borba uvek ostaju, kao i konstatacija da žene definitivno i to zaista mogu.

Autor:  Nena

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Žene to mogu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.