Završna konvencija liste „Mi ili oni“: „Ova koalicija neće lagati građana“

0 0
Read Time:4 Minute, 23 Second
Iako su za utorak u 18 sati u velikoj sali Doma kulture u Boru – u isto vreme – bila zakazana dva skupa povodom predstojećih lokalnih izbora, završnu konvenciju je, ipak, održala samo lista pod nazivom „Mi ili oni“ – Ujedinjeni za Bor, koju čine Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, Narodna stranka, Vlaška narodna stranka, Pokret slobodnih građana i Zajedno za Srbiju.
Završna konvencija održana u prepunoj dvorani Doma kulture, u prisustvu čelnika ujedinjenih stranaka, simpatizera i građana i gostiju iz Beorgrada: poznatih umetnika, Janka Baljka i Siniše Kovačevića i predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG), Saše Jankovića.

 

„Branićemo Bor, RTB, slobodu i demokratiju, staćemo na put bahatoj i kriminalizovanoj aktuelnoj vlasti, poslaćemo u istoriju Spaskovskog i sve ostale njegove poslušnike koji preletajući iz partije u partiju nikako da se sklone i prepuste mesto mlađima i sposobnijima. Ovo je neka vrsta „okupacije“ i uzurpacije državnih resursa, uterivanja straha građanima, osiromašenja i beznađa.  Lokalne spahije, poput borskog, zaječarskog ili jagodinskog, svejedno je, svuda ih je po Srbiji, drže sve u svojim rukama, od medija do državnih preduzeća. Oni upravljaju našim životima i u tome vide svoju moć. Vladaju uz podršku mafije i vrha partije na vlasti. Bor nije zaslužio da ga vodi i sa njim manipuliše klika koja je  RTB i opštinu dovela do prosjačkog štapa. Uništili su ne samo kombinat bakra, nego i javni sektor. Četvrtog marta slobodni Bor okreće im leđa. I Spaskovskom, i Šainoviću, i Ničiću. Građani se oslobađaju straha i to je najvažnije za pobedu i gledanja u bolju budućnost“ – samo su neke od poruka večerašnje konvencije koalicije „MI ili ONI  – Ujedinjeni za Bor“, neke su poruka koje su se mnogle čuti na sinoćnoj konvenciji, prenosi Solaris media.
Završna konvencija započeta je himnom, a potom su se za govornicom ređali lokalni partijski lideri i gosti.

Prof. Svetlana Anđelković, prva na izbornoj listi „MI ili ONI“, obratila se prisutnima rekavši – da je mislilia da govori o neokrečenim školama i materijalnom položaju zaposlenih, ali se predomislila nakon najnovije ucene njenih kolega da potpisuju sigurne glasove u kancelarijama svojih direktora. – To što se ljudima u prosveti iznuđuju potisi jeste krivično delo i odgovorni će morati da se suoče sa zakonom. To je sramno i nedostojno i još je gore što se, kruže priče po gradu na svakom mestu, isti „metod“ primenjuje i u RTB-u, javnom sektoru, gde god ima prostora – rekla je Anđelkovićeva.
Dr Predrag Balašević, predsednik Vlaške narodne partije, govorio je o lošoj vlasti i pogubnoj koaliciji SNS-SPS posebno naglašavajući štetno ponašanje direktora RTB-a Spaskovskog.
Snežana Tasov, predsednik borskog PSG, podsetila je na siromaštvo, nezaposlenost i odlazak mladih u inostranstvo, napominjući da je za ekonomsku sunovrat Bora kriva aktuelna vlast koja je dozvolila da se kombinat bakara permanentno urušava.
Radiša Todorović, DSS, govorio je o lošem položaju penzionera na koje se vlast „obrušila“ svim silama ne prezajući da najavi, uz podršku nesalomivih Krkobabića, i rasprodaju imovine Fonda penzionog osiguranja.
Dr Goran Golubović, Zajedno za Srbiju, podsetio je na teškoće u zdravstvu, preveliku nezaposlenost u Boru i stvaranje atmosfere straha od vladajućih „knezova i kabadahija“.
„Beograd i Srbija gledaju u demokratski Bor. Ovde okupljeni su snaga i sutrašnjica ovog grada. Spaskovski i njegovi poltroni neće dugo, oni znaju da će morati da odgovaraju za sve loše što su učinili. A toga nije malo. Srbija se budi, Bor je na nogama, mnogo je ponosnih i mislećih ljudi uz vas, vi ćete dobiti bitku 4. marta. Nema ko drugi“
Siniša Kovačević

„Ceo radni vek bio sam pravnik i borio sam se za pravdu i dostojanstvo čoveka. Vi to danas činite. Na vama je da spasite Bor i pomognete Srbiji da progleda, da više ne drhti pred oholom bratijom, pred onima kojima vam nisu dorasli. Ne može ni Bor, ni Beograd više da trpi javašluk, neznanje, bahatost, srljanje u opštu propast, bezakonje, nepravdu, mafijašenje. Oni nas satanizju gde god stignu u svojim mračnim medijima, ali mi ne kažemo da smo bez grešaka i mana, ne bežimo od odgvornosti. Doći će dan kad će podneti račune za sve svoje gluposti i neviđene malverzacije. Komunisti su imali Goli otok, ovi nas šalju još dalje – po belom svetu, u razne nedođije. Naša deca ovde moraju da ostaju, u svojoj zemlju, u svom Boru i Beogradu.“
Saša Janković

 

Koinvenciju je energičnim govorom, prekidan aplauzima, završio nosilac liste „MI i ONI – Ujedinjeni za Bor“, Dragan Marković.
On je posebno naglasio – da „ova koalicija neće da laže građane kao aktuelna vlast, neće da beži od bilo koje i kakve istine, neće da zatvara medije u kojima, kao u nakaradno privatizovanoj TV Bor, nigde nema onih koji drugačije misle“. Radićemo transaprentno, nećemo arčiti i bacati novac građana kao ONI, kao ova bahata vlast koja je uništila javni sketor, koja je RTB Bor dovele do sumnjive privatizacije.
Mi ne damo RTB–e jer je potreban našoj deci, budućim generacijama. Šta ćemo drugo ako nećemo RTB-e da im ostavimo. Spaskovski i slični moraju da odu u istoriju i zaborav i da se takvi niklada više ne pojave na ovim prostorima. Nedeljni izbori su prilaika da im pokažemo da im je prošlo vreme i da ih čeka zaslućžena kazna. Pobeđujemo ubeeđeni da može bolje i više, hrabrije i drugačije. Borimo se za slobodu i demokratiju Bora i tu nema dileme. Do pobede…

 

Izvor: Solaris media

Foto: Sreta Dinić

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.