Zašto sam podneo ostavku

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

– Na ovaj čin sam se opredelio nakon donošenja Odluke Upravnog odbora o pokretanju inicijative za moje razrešenje obrazložene time da je zbog načina mog rukovođenja preduzeće dospelo u blokadu i onemogućilo se normalno funkcionisanje istog.

Ponosan sam što danas građjani imaju grejanje i na zalihama JKP „Toplane“ ima dovoljno uglja, sto radnici sa nekoliko dana zakašnjenja redovno primaju zarade, što sam obezbedio 2.000.000 € donacije za Toplifikacioni sistem, što je posle ko zna koliko godina potpisan Kolektivni ugovor sa Sindikatima zaposlenih i osnivačem. I to sve za dva meseca rada.

Kada sam došao na mesto v.d. direktora, 26.10.2009. godine na zalihama je bilo uglja za 12 h grejanja. Po proglašenju havarijskog stanja i hitno donesene odluke Upravnog odbora na osnovu koje je nabavljen ugalj, grejanje grada se normalizovalo. Po završetku pregovoračkog postupka koji je urađen u najkraćem mogućem vremenu po Zakonu o javnim nabavkama zaključen je ugovor sa Ineks Moravom iz Niša po svim partijama, od kada se JKP ,,Toplana“ redovno snabdeva ugljevima i grejanje grada je normalizovano.

Predsednik Upravnog odbora JKP  Toplana Bor dipl.ing.mašinstva Slavko Vukosavljević je bio predsednik Upravnog odbora i predhodnom v.d. direktoru: bio je i član komisije koja je trebala da izvrši javnu nabavku uglja jos 11.08.2009. godine. Nije mu smetalo što ugalj nije nabavljen, što kotlovi u pogonu nisu imali dozvolu za rad (dozvola dobijena 28.10.2009. godine), što nisu urađeni iskopi na vrelovodu, jednom rečju što grejna sezona nije počela po zakonu i opštinskoj odluci o pružanju usluga grejanja. Možda je zbog svoje neobaveštenosti potpisao rešenje o godišnjem odmoru tadašnjem v.d. direktoru, tačnije 19.10.2009. godine predsednik Upravnog odbora nije imao primedbi na rad mog predhodnika. Nije imao ni osećaj odgovornosti (ili morala) pa je verovatno zato nastavio da i dalje bude predsednik Upravnog odbora JKP Toplana, koje nije grejalo svoj grad.

Po mom dolasku, verovatno sumnjajući u moje rukovodeće sposobnosti, kada je kako-tako grad počeo da se greje, izražavao je sumnju u ispravnost mojih poslovnih poteza pa je javno objavljivao ugovore i iznosio neistine po raznim medijima.

Ovakav odnos nepoverenja, insinuacija, paranoje kulminirao je na sednici UO JKP Topalana, 12.01.2010. godine kada sam izneo izveštaj o dosadašnjem radu i obaveštenje o razlozima blokade, kao i program mera stednje i prevazilaženja krize. Uvideo sam da mu je jedini cilj bio da ja više ne budem v.d. direktor JKP Toplana i da on lično rukovodi istim,  jer može da manipuliše radnicima i predstavnicima Sindikata, i na koji način je i doneta odluka o inicijativi za moje razrešenje sa funcije.

Sa zadovoljstvom prepuštam odgovornost za dalje funkcionisanje JKP ,.Toplana“ predsedniku Upravnog odbora g-dinu Slavku Vukosavljeviću i izmanipulisanim predstavnicima radnika i Sindikata koji su inicirali moje razresenje.

Milutin Simić, dipl.ing. neorgan.teh

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Zašto sam podneo ostavku

  1. Prosto je neverovatno sa koliko elana se pojedinci trude da sebe prikažu kao svece a druge kao đavole.

    U slučaju gospodina Simića je zaista tako savestan i ako su njegovi argumenti tačni zašto onda malverzacije o kojima govori nije prijavio državnim organima umesto što je podneo ostavku.

    Pre će biti ipak da je tačna konstatacija predsednika upravnog odbora Toplane:

    „Sve je Simić radio sam, što zakonski ima pravo, ali kako je radio Bog neka mu je na pomoći. U delu koji se tiče javnih nabavki sve je bilo u redu, međutim, on je, po meni, suprotno Zakonu o javnim nabavkama u neposrednom dogovoru kupovao ugalj i od privatnih firmi, a javna preduzeća to po zakonu ne smeju. Moram otvoreno da kažem da u Toplani postoje klanovi. Svaki bivši direktor, a ima ih nekoliko, ima svoj klan. Svi oni vode svoju politiku, šetkaju se i primaju zavidne plate.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.