Zaječarac pobegao iz zatvora pa uhapšen zbog pokušaja silovanja

Zaječarac D.Đ. (32) osumnjičen je za pokušaj silovanja osamnaestogodišnje devojke iz Bara.
U saopštenju Uprave policije navodi se da je događaj prijavljen Centru bezbednosti u Baru u subotu oko 04:45 časova.
Osumnjičeni je ubrzo identifikovan, pronađen i lišen slobode. Radi se o državljaninu Republike Srbije, D.Đ. (32) iz Zaječara, koji je, kako se sumnja na osnovu dosadašnjih sprovedenih aktivnosti, pobegao iz zatvora u Srbiji i ilegalno ušao u Crnu Goru.
On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo silovanje u pokušaju.
Devojka je zadobila lakše telesne povede i medicinski je zbrinuta. Pokušaj silovanja se dogodio u noći zmeđu petka i subote, u naselju Šušanj, kod zgrade Bigovića.

Sumnja se da je D.Đ, koji je imao kapuljaču na glavi, sa leđa prišao osamnaestogodišnjoj devojci i uz pretnju nožem pokušao da je primora na seksualni odnos u čemu nije uspeo, jer je devojka sve vreme pružala fizički otpor i tako zadobila posekotine od noža u predelu dlanova, a potom je uspela da se otrgne i pobegne, nakon čega je o svemu obaveštena policija.

Osumnjičeni je prvo policijskim službenicima na uvid dao dokumenta navodno izdata od strane jedne države u regionu koja su glasila na drugo ime a za koja je utvrđeno da su falsifikovana. Nakon toga utvrđen je njegov stvarni identitet, kao i to da je, kako se sumnja, pobegao iz zatvora u Srbiji i ušao ilegalno u Crnu Goru.
U toku su dalje provere za navedeno lice posredstvom NCB Interpol Podgorica. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu će biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo silovanje u pokušaju.
Devojci je pružena medicinska pomoć zbog povreda koje je zadobila dok se branila od lica koje je pokušalo da je siluje, naveli su u saopštenju.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.