Zaječar: Većnici izglasali odluke o ukidanju CEKIT-a i Pozorišta

0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second
Na sednici Gradskog veća u Zaječaru doneta je odluka da se Ustanova Centar za kulturu i turizam ugasi jer je, kako se u obrazloženju navodi, „napravljena kao veštačka tvorevina ustanove za kulturu i ustanove za turizam sa pomešanim nadležnostima. Takođe, novoosnovane ustanove za kulturu i za turizam će se baviti svaka svojom delatnošću koje proizilaze iz Zakona o kulturi i Zakona o turizmu“, čulo se na sednici.
Likvidacioni upravnik biće Predrag Bordijanović, diplomirani ekonomista iz Zaječara.
Većnici su izglasali i odluku o ukidanju Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“. U obrazloženju ove odluke, između ostalog se kaže: „Razlog za ukidanje Pozorišta je taj, što se usled niza sudskih odluka kojima su zaposleni koji su tužili Pozorište zbog dobijenog otkaza, došlo u situaciju da umesto 34 zaposlena, trenutno ima 45 zaposlenih i to 20 posto glumaca i 80 posto ostalog osoblja. Kako bi smanjenje broja zaposlenih ponovo pokrenulo sudske postupke i vraćanje prekobrojnih na rad, to se jedino na ovaj način, ukidanjem ustanove i osnivanjem nove ustanove, potrebe za delatnošću pozorišta mogu zadovoljiti na racionalniji i ekonomičniji način.“
Likvidacioni upravnik biće Danijel Ilić, strukovni menadžer iz Zaječara.
Većnici su usvojili i odluke o okončanju postupka likvidacije nad Ustanovom „Centar za kulturu“ i „Gitarijada“ za koje su likvidacioni upravnici potvrdili da su izmirena potraživanja, da se protiv ustanove ne vode drugi postupci. Dug „Centra za kulturu“ bio je nešto veći od 9 miliona dinara, dok je dug „Gitarijade“ bio dvostruko viši.
Na sednici je razrešen dužnosti likvidacionog upravnika Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje „Urbanizam Zaječar“ Marko Gubić, jer je Agencija za privredne registre, po službenoj dužnosti, otpočela sa sprovođenjem postupka prinudne likvidacije.
Na sednici Gradskog veća usvojena je odluka o osnivanju Turističke organizacije grada Zaječara, a v.d. direktor biće Ana Ignjatović, diplomirani menadžer iz Zaječara. Tusristička organizacija će nastaviti svoju delatnost u dosadašnjim prostorijama u ulici Svetozara Markovića broj 2.
Na sednici se čuo predlog da novoosnovani Centar za kulturu bude smešten u zgradi Doma kulture u Kotlujevcu.
O svim odlukama izjasniće se i odbornici Skupštine grada Zaječara na sednici koja je zakazana za utorak, 28. novembra, od 10 sati. 

Izvor i foto: ZA media

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.