Zaječar u projektu za edukaciju volontera za rad sa izbeglicama

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Organizacija „Ja sam čovek – I’m Human Organization“ iz Zaječara koja je osnovana sa ciljem da pruži pomoć izbeglicama iz Sirije, Avganistana, Pakistana učestvuje u projektu „New ERA“ (Nova ekspertiza za radnike u Evropskoj pomoći izbeglicama).

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije tj. Erasmus, a u organizaciji italijanskog udruženja Centro Servizi Associanti (CSA).

 U projeku učestvuje 5 partnerskih organizacija od kojih svaka ima 4 predstavnika.

„Projekat je namenjen edukaciji volontera koji rade sa izbeglicama u pomenutim partnerskim zemljama. Širenje znanja, ali prvenstveno iskustva ljudi koji rade na terenu će biti organizovano u vidu poseta svih 5 zemalja. Svaka 3 meseca po 4 dana, predstavnici organizacija će biti neposredni svedoci rada organizacije domaćina. Prvi susret će biti održan u Rumuniji (Bukureštu) od 13. do 16. maja 2017. godine“  – kaže Tarek Muhrat osnivač organizacije „Ja sam čovek – iHo“ koja će biti predstavnik naše zemlje u projektu i domaćin ostalim učesnicima u aprilu 2018. godine.

„Sakupljeni materijali u vidu tekstova, članaka, snimaka, biće predstavljeni i dostupni svima širom sveta preko online platforme kojoj će biti slobodan pristup, a koja će uskoro biti postavljena na intertnetu“ – kaže Muhrat.

Partnerske ogranizacije su CSA (Italija), COMUNE TV (Italija), CNRR (Rumunija), IBIS (Nemačka), AHEAD (Španija), TRAINIG VISION (Velika Britanija) i iHo (Srbija).

Svi zainteresovani za učešće u ovom velikom projektu, mogu da kontaktiraju organizaciju „Ja sam čovek – I’m Human Organization iHo“ preko mejla info@iho.org.uk – dodaje Tarek Muhrat.

Izvor: Blic

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.