Vulin u Boru: Osobe sa invaliditetom nisu teret društva

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i predstavnici Foruma mladih sa invaliditetom Beograd prisustvovali su primopredaji guseničara za savladavanje stepeništa i arhitektonskih prepreka za osobe sa invaliditetom zajedno sa predstavnicima Policijske uprave i opštine Bor.

Srbija će biti uspešna onoliko koliko je dostupna svakoj osobi, poručio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin, dodajući da osobe sa invaliditetom nikada ne smeju da se osete kao da su teret društva.

Nabavka guseničara rezultat je saradnje resornog ministarstva i Foruma mladih sa invaliditetom na projektu „Pristupačne policijske stanice u Srbiji“.

Ministar se potom u prostorijama Policijske uprave sastatao sa predsednikom opštine Bor,  Živoradom Petrovićem i direktorima ustanova koje su u nadležnosti Ministarstva.

Izvršni direktor Foruma mladih osoba sa invaliditetom Mikica Budimirović rekao je da je Ministarstvo imalo dobru volju da sve objekte od javnog značaja u Srbiji učini dostupnim i korisicima invalidskih kolica.

– Trudili smo se da na što većem broju objekata, gde god je bilo mogće , nađemo najbolje moguće rešenje. Gde god nije postojala mogućnost da se izradi fizički rampa ili uradi plaforma mi smo koristili uređaj – guseničara koji su mobilni i zgodni za prenošenje – rekao je Budimirović.

On je naveo i da je više od 70 policjskih stanica u Srbiji bilo nepristupačno, a da je do sada urađena pristupačnost oko 30 stanica.

V.D. načelnik u Policijske uprave u Boru Branislav Stojadinović i predsednik opštine Živorad Petrović zahvalli su Ministarstvu za rad i ministru na donaciji koja će, kako su naveli, olakšati komunikaciju sa osobama sa invaliditetom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.