Vučić: Srbima ću poručiti da nastave proteste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne veruje da će Piština povući odluku o povećanju taksi na 100 odsto za proizvode iz Srbije posle poziva visoke predstavnice EU Federike Mogerini i dodao da će Srbima s Kosova na današnjem sastanku poručiti da nastave da mirno protestuju.
„Ne verujem da će se to dogoditi, ali se nadam“, kazao je Vučić novinarima u Zrenjaninu upitan da li očekuje povlačenje odluke Prištine, posle reakcije Mogerini.

Vučić je kazao da je srećan što su se Srbi s Kosova podigli, probudili i pokazali na civilizovan način da su značajan politički faktor.

„Poručiću im da nastave svoje proteste mirnim putem, a mi ćemo da radimo sve što možemo da ukažemo na štetnost i pogubnost odluke koja razara regionalnu stabilnost i mir, a o jezivim ekonomskim posledicama neću ni da govorim“, rekao je Vučić.

Vučić bi danas treba da razgovara sa Srbima sa Kosova, ali vreme i mesto sastanka još nije objavljeno.
Dodao je da i pored „korektne reakcije“ Vašingtona, ne veruje da će se brzo postići rešenje i kompromis s Prištinom.

„Važno je da pokušavamo da pronađemo kompromis, ali ako ne možemo da pronađemo kompromis oko poštovanja sporazuma CEFTA i briselskog sporazuma, plašim se da nikakav drugi kompromis nije vidljivi i bliži“, istakao je Vučić.

Beta

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.